Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z najlepších spôsobov ako pripraviť cícer.
Postup
-
1
Cícer namočíme na niekoľko hodín do vody a uvaríme. Treba mať trpezlivosť, lebo to trvá aj niekoľko hodín. Kto chce šetriť čas, môže použiť cícer z konzervy (je však drahší ako cícer v suchom stave). Vodu z uvareného cíceru budeme ešte potrebovať.
- 2
Keď je cícer uvarený, rozmixujeme ho ponorným mixérom na hladkú pastu a postupne pridávame vodu, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu. Pozor na výkon vášho mixéra. Môj má 450 W a keď som použila mixér s nižším výkonom, cícer (hoci uvarený) mu riadne zavaril.
- 3
Počas mixovania pridávame aj všetky ostatné ingrediencie. Pasta tahini sa dá kúpiť v bioobchodoch (ešte pred eurom stál jeden pohár okolo 100 Sk). Ak ju nezoženiete, dá sa nahradiť sezamovými semienkami opraženými nasucho (1 šálka), zmiešanými s olivovým olejom (1 PL) a trochou vody (to všetko zmixovať.) Na Blízkom východe by to servírovali s pita chlebom, ale mne to chutí aj s naším slovenským.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak tahini som si raz pred XXX rokmi doniesol z Izraela, moja neinformovaná polovička to našla v chladničke, ochutnala, a vyhodila s odôvodnením, že síce nevie čo to bolo, ale určite to bolo pokazené :-)