Slanina

Energia 3247 KJ
Kalórie 792,0 kcal39.6%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 85,30 g121.86%
* slanina - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je slanina

prazdny

Kuřecí kousky s májovkama

Kuracie mäso

Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Veľkonočná mäsová bábovka

Bravčové mäso

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

prazdny

Ryža s hráškom a mozzarellou

Hlavné jedlá

Jednoduchá a chutná večera.

prazdny

Cestoviny s medvedím cesnakom

Cestoviny

Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na...

prazdny

Bryndzovo-tekvicové posúchy

Hlavné jedlá

Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

prazdny

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

prazdny

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

prazdny

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

prazdny

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Hlavné jedlá

Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

prazdny

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

Hlavné jedlá

Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

prazdny

Kura na víne

Kuracie mäso

Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

prazdny

Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle

Hlavné jedlá

Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...

prazdny

Křupavé zelňáčky

Slané chuťovky

Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...

prazdny

Zemiakové knedle plnené mäsom s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Zemiakové knedle, alebo guľky sa často plnia údeným mäsom. Ja mám údené zakázané, ...

prazdny

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

Kuracie mäso

Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

prazdny

Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou

Bravčové mäso

Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí...

prazdny

Jednoduché cesto na domácu pizzu

Hlavné jedlá

Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny...

prazdny

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke

Hlavné jedlá

Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...

prazdny

Slaný trhanec bez lepku

Bravčové mäso

Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...

prazdny

Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom

Bravčové mäso

V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, ...

prazdny

Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské

Cestoviny

Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.

prazdny

Kváskový bryndzovník

Večera

Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...

prazdny

Boršč

Hovädzie mäso

Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...

prazdny

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

Bravčové mäso

Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....

prazdny

Chrenový šalát s bandurkami

Večera

Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...

prazdny

Pečené zemiaky - bryndza - slaninka

Hlavné jedlá

Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...

prazdny

Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia

Hovädzie mäso

Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...

prazdny

Cibuľový muffin s mliečnou penou

Slané chuťovky

Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme...