Recepty, kde je slanina
Cestoviny s medvedím cesnakom
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak
obsahuje, môže sa Vám to na...
Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé
časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na
väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme
a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme
asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky
vyberieme, scedíme a nakrájame
na menšie...
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách
sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do
mrazničky ale...
Křupavé zelňáčky
Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...
Zemiakové knedle plnené mäsom s kyslou kapustou
Zemiakové knedle, alebo guľky sa často plnia údeným mäsom. Ja mám údené zakázané, ...
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou
Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny,
dokonale ladí...
Jednoduché cesto na domácu pizzu
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny...
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka
s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo
s...
Slaný trhanec bez lepku
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...
Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, ...
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé
stredoslovenské bryndzové halušky.
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....
Chrenový šalát s bandurkami
Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok
obchádzal, ...
Pečené zemiaky - bryndza - slaninka
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo
slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky
ako...
Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam
vyskúšať, ...
Cibuľový muffin s mliečnou penou
Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom
ich rozmixujeme...
Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku,
špenát, vajcia, mlieko a...
Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Tento recept síce nepatrí medzi
tie diétne jedlá, ale prečo si raz
začas nedopriať...
Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme
na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...
Bryndzový posúch
Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne
obyčajný bryndzový posúch....
Cestoviny s medvedím cesnakom
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na...
Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...
Křupavé zelňáčky
Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...
Zemiakové knedle plnené mäsom s kyslou kapustou
Zemiakové knedle, alebo guľky sa často plnia údeným mäsom. Ja mám údené zakázané, ...
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou
Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí...
Jednoduché cesto na domácu pizzu
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny...
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...
Slaný trhanec bez lepku
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...
Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, ...
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....
Chrenový šalát s bandurkami
Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...
Pečené zemiaky - bryndza - slaninka
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...
Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...
Cibuľový muffin s mliečnou penou
Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme...
Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a...
Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...
Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...
Bryndzový posúch
Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch....