Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej Zobraziť celý popisZemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej sezóne. Čo poviete, spravíte si ho dnes na večeru?
Suroviny
| 5 ks uvarené v šupke |
|
| 120 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 60 g |
|
| 0,5 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 1 štipka |
|
| 1 ks |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 dcl |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na slaný trhanec najprv v šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
- 2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
- 3
Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
- 4
Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu