Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej Zobraziť celý popisZemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej sezóne. Čo poviete, spravíte si ho dnes na večeru?
Suroviny
| 5 ks uvarené v šupke | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na slaný trhanec najprv v šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
- 2
 Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
- 3
 Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
- 4
 Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu