Kuracia nátierka
Kuracia nátierka

Kurací Luncheon Meat fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. septembra 2019
Kurací Luncheon Meat (fotorecept)
Foto: kvakac

Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel ani sterilizovať, totiž míňa sa ako horúce koláče. Pôvodne som to sem nechcel dať, ale je to veľmi dobré, tak pre niekoho ak by chcel urobiť to pridávam. Recept je vhodný pre pomalý hrniec.

12
porcií
10 minút
príprava
360 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
500 g
500 g
1000 g surová
100 ml
250 ml
1 KL (alebo zelené)
1/2 KL
1,5 PL (s glutamanom)
1 KL
1 hlavička
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu krájame na 1cm kúsky, dáme do pomalého hrnca a podlejeme mliekom. Hrniec zapneme na HIGH, robíme tri hodiny. Občas premiešame - no nemusíme, to len zo zvyku, akože niečo robíme.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme srdcia a zomelieme. Rada - dobre sa melú ak sú ešte trochu zmrznuté.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po troch hodinách sa nám začne robiť masť v hrnci, tak teraz pridáme srdcia a korenie s vegetou. Prepneme hrniec na Low a ďalej robíme ďalšie dve hodiny.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch hodinách, ako sme pridali srdcia, tak teraz pridáme pomleté mäso a pečienky. Robíme ďalšiu hodinu.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Slanina musí ostať na malé kúsky, to budu tie malé mastné oka v tejto dobrote. Dvadsať minút pred koncom varenia pridáme smotanu a maslo a desať minút pred koncom robenia, pridáme strúhaný cesnak a soľ. Odstavíme a dávame do čistých pohárov a zavrieme viečkom. Po vychladnutí viečko sa pekne prilepí. To je na rýchlejšiu spotrebu asi 1 týždeň. Ak ma byť na dlhšie, tak dáme poháre do pary na hodinu. A na druhy deň tiež hodinu.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto to vyzerá na chlebe. Nejaký nápoj k tomu a ste v siedmom nebi.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vďaka všetkým za milé komenty. Včera som sa aj zasmial, susedia dobehli sťa veľká voda, že čo to varím? Vraj to vonia až k ním. Tak som im dal dnes na koštovku jeden pohár už vychladený. Ďalšia perlička dnes. Za hodinu došiel sused s fľaškou domácej marhuľovice, vraj vymeníš ešte za jeden pohár. Poriadne som sa zasmial, ale ma to potešilo keď chutí aj iným. Z tej dávky mi vyšlo 8 pohárov 3,3dcl a jeden 0,5 l.
@Kvakac : Pomalý hrniec síce nemám ( a už ani nebude), ale tá dobrota sa dá realizovať aj bez neho.A verím,že sa to míňa rýchlejšie,ako horúce koláče.Ja by som sa tiež k tomu pričinila,ak by som mala ponuku a výber :-). Dobre vymýšľaš.