Kuracia nátierka
Kuracia nátierka

Kurací Luncheon Meat fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. septembra 2019
Kurací Luncheon Meat (fotorecept)
Foto: kvakac

Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel ani sterilizovať, totiž míňa sa ako horúce koláče. Pôvodne som to sem nechcel dať, ale je to veľmi dobré, tak pre niekoho ak by chcel urobiť to pridávam. Recept je vhodný pre pomalý hrniec.

12
porcií
10 minút
príprava
360 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
500 g
500 g
1000 g surová
100 ml
250 ml
1 KL (alebo zelené)
1/2 KL
1,5 PL (s glutamanom)
1 KL
1 hlavička
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu krájame na 1cm kúsky, dáme do pomalého hrnca a podlejeme mliekom. Hrniec zapneme na HIGH, robíme tri hodiny. Občas premiešame - no nemusíme, to len zo zvyku, akože niečo robíme.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme srdcia a zomelieme. Rada - dobre sa melú ak sú ešte trochu zmrznuté.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po troch hodinách sa nám začne robiť masť v hrnci, tak teraz pridáme srdcia a korenie s vegetou. Prepneme hrniec na Low a ďalej robíme ďalšie dve hodiny.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch hodinách, ako sme pridali srdcia, tak teraz pridáme pomleté mäso a pečienky. Robíme ďalšiu hodinu.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Slanina musí ostať na malé kúsky, to budu tie malé mastné oka v tejto dobrote. Dvadsať minút pred koncom varenia pridáme smotanu a maslo a desať minút pred koncom robenia, pridáme strúhaný cesnak a soľ. Odstavíme a dávame do čistých pohárov a zavrieme viečkom. Po vychladnutí viečko sa pekne prilepí. To je na rýchlejšiu spotrebu asi 1 týždeň. Ak ma byť na dlhšie, tak dáme poháre do pary na hodinu. A na druhy deň tiež hodinu.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto to vyzerá na chlebe. Nejaký nápoj k tomu a ste v siedmom nebi.

    Kurací Luncheon Meat (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Velmi povedený recept a jsme rádi, že jsi ho nakonec přidal. Byla by to národohospodářská škoda!! Krásná práce se super chutným výsledkem. Zvlášť oceňuji postupné přidávání surovin, to se zákonitě musí zobrazit v chuti. Jsi ty hlava otevřená, s šikovnýma rukama! Další tvůj nepřekonatelný recept, za který moc děkuji, jen tak dál!! Přeji krásnou neděli, ať se tobě i celé rodině daří!
Vďaka všetkým za milé komenty. Včera som sa aj zasmial, susedia dobehli sťa veľká voda, že čo to varím? Vraj to vonia až k ním. Tak som im dal dnes na koštovku jeden pohár už vychladený. Ďalšia perlička dnes. Za hodinu došiel sused s fľaškou domácej marhuľovice, vraj vymeníš ešte za jeden pohár. Poriadne som sa zasmial, ale ma to potešilo keď chutí aj iným. Z tej dávky mi vyšlo 8 pohárov 3,3dcl a jeden 0,5 l.
@Kvakac , to, že si sused prišiel vypýtať od teba, a ešte aj duplu, je asi tým najlepším ocenením, aké si mohol dostať, nepochybne, my môžme len slintať :-) a oceniť to, čo idíme tu, a to je tiež skvelé. Zostáva jedine vyskúšať, ale v menšom množstve, aby sa vydarilo. Pomalý hrniec nemám, ale dumám,a ko by sa to dalo robiť v rúre.....len aj mne trochu vadí tá slaninka, vlastne ani nie tak mne, akoby vadila mužovi, lebo on mastné a hlavne slaninu nesmie. A bez nej by to nešlo, to viem. Ale skvelý si, so všetkým, čo sem pridáš, už len tvoje meno (nick) je zárukou dobrého jedla.
@evanaaa (1.9.2019 18:30)

Ďakujem za koment. Ta slanina ostane len také malé kúsky a že sa robí pomaly tak je to ako mäkký oškvarok . Ktorý je mimoriadne chutný. Cele to tvorí veľmi dobrá chuť.
@kimlo (2.9.2019 11:49)

Vďaka za koment. Keby len na parádu aj na chuť, už nemám ani jeden pohár. Ja som taký truľko.Budem to musieť sem pridávať až po týždni. Dnes nečakaná návšteva, vraj chleba a víno sme doniesli. Tak je po dobrote, zase na druhu stranu nemusel som dávať do pary, že aby vydržali.
@kvakac (2.9.2019 14:23)
Haha, to jsi podcenil. Chtělo to do pary a následně do trezoru! Taková dobrota přitahuje na dálku jako magnet, podobně jako otevřená flaška slivovice. Nu což, recept je super, mám ho uložený. Ještě faktická otázka - jaký máš objem pomalého hrnce? Nerada bych tu dobrotu honila po kuchyni.
Už aj tu marhuľovicu mi vypili od suseda. Hrnce mám jeden 5 l a druhy 6,5 l. toto som robil v 5 litrovom a bolo v ňom dosť miesta a na väčšie množstvo. V jednom robím mäso a iné lakotiny a v druhom polievky. Nastavíme a ideme preč, keď sa vrátime je jedlo hotové. Ten menši ma tú výhodu, že v ňom môžem aj opiecť mäso, potom podlejem a prepnem na pomalé varenie. Takže nemusím špiniť veľa riadu.
Márnosť to musí byť smakocinka. Mam v mrazaku strašne veľa slepačích pŕs tak ich skúsim zužitkovať v tomto recepte. Snáď to vyjde, už neviem čo s nimi :) ale v kombi si slaninkou a vnútornosti by to mohlo vyjsť. Už len vymaknut ten správny den:)
@kvakac (2.9.2019 18:33)
Děkuji za přesné informace i za foto techniky, jsi zlatý!
Povedené návštěvy, kobylkovo - ťavové, takové sú postrachom pre špajzu.

Pridaj komentár k receptu: