Kurací Luncheon Meat fotorecept
Foto: kvakac
Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel ani sterilizovať, totiž míňa sa ako horúce koláče. Pôvodne Zobraziť celý popisPotreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel ani sterilizovať, totiž míňa sa ako horúce koláče. Pôvodne som to sem nechcel dať, ale je to veľmi dobré, tak pre niekoho ak by chcel urobiť to pridávam. Recept je vhodný pre pomalý hrniec.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
1000 g surová |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
1 KL (alebo zelené) |
|
1/2 KL |
|
1,5 PL (s glutamanom) |
|
1 KL |
|
1 hlavička |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Slaninu krájame na 1cm kúsky, dáme do pomalého hrnca a podlejeme mliekom. Hrniec zapneme na HIGH, robíme tri hodiny. Občas premiešame - no nemusíme, to len zo zvyku, akože niečo robíme.
-
2
Zatiaľ si očistíme srdcia a zomelieme. Rada - dobre sa melú ak sú ešte trochu zmrznuté.
-
3
Po troch hodinách sa nám začne robiť masť v hrnci, tak teraz pridáme srdcia a korenie s vegetou. Prepneme hrniec na Low a ďalej robíme ďalšie dve hodiny.
-
4
Po dvoch hodinách, ako sme pridali srdcia, tak teraz pridáme pomleté mäso a pečienky. Robíme ďalšiu hodinu.
-
5
Slanina musí ostať na malé kúsky, to budu tie malé mastné oka v tejto dobrote. Dvadsať minút pred koncom varenia pridáme smotanu a maslo a desať minút pred koncom robenia, pridáme strúhaný cesnak a soľ. Odstavíme a dávame do čistých pohárov a zavrieme viečkom. Po vychladnutí viečko sa pekne prilepí. To je na rýchlejšiu spotrebu asi 1 týždeň. Ak ma byť na dlhšie, tak dáme poháre do pary na hodinu. A na druhy deň tiež hodinu.
-
6
Takto to vyzerá na chlebe. Nejaký nápoj k tomu a ste v siedmom nebi.
P.S. A určite aj urobím :-)
Ďakujem za koment. Život ma učí a stále.
Ďakujem za koment. Na to množstvo 1500g iného mäsa ani nie, je to akurát. Veď na tej bagete to je vidno.
Ďakujem za koment. Ta slanina ostane len také malé kúsky a že sa robí pomaly tak je to ako mäkký oškvarok . Ktorý je mimoriadne chutný. Cele to tvorí veľmi dobrá chuť.
Vďaka za koment. Keby len na parádu aj na chuť, už nemám ani jeden pohár. Ja som taký truľko.Budem to musieť sem pridávať až po týždni. Dnes nečakaná návšteva, vraj chleba a víno sme doniesli. Tak je po dobrote, zase na druhu stranu nemusel som dávať do pary, že aby vydržali.
Haha, to jsi podcenil. Chtělo to do pary a následně do trezoru! Taková dobrota přitahuje na dálku jako magnet, podobně jako otevřená flaška slivovice. Nu což, recept je super, mám ho uložený. Ještě faktická otázka - jaký máš objem pomalého hrnce? Nerada bych tu dobrotu honila po kuchyni.
Vďaka za koment. Veľmi dobre si to pomenovala. A ten správny deň je druhy, keď je to pekne stuhnute a natreté na chlebe.
Děkuji za přesné informace i za foto techniky, jsi zlatý!
Povedené návštěvy, kobylkovo - ťavové, takové sú postrachom pre špajzu.
Ďakujem za koment. Je to rozdiel kupované a doma spravené. Taký dobrý domáci chlebík je liek, tak ďakujem za ponuku.
Vďaka za koment. Ja som videl, že aj ženám to chutilo nie len chlapom.