Slanina

Energia 3247 KJ
Kalórie 792,0 kcal39.6%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 85,30 g121.86%
* slanina - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je slanina

prazdny

Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem

Hovädzie mäso

Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...

prazdny

Pohorelské guľky

Bravčové mäso

Lacné, rýchle a chutné guľky z Pohorelej.

prazdny

Tagliatelle so zeleninou

Cestoviny

Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...

prazdny

Slaný trhanec bez lepku

Cestoviny

Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako...

prazdny

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke

Hlavné jedlá

Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

prazdny

Sedliacka bieda

Cestoviny

Už dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho...

prazdny

Kurací Luncheon Meat

Bravčové mäso

Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel...

prazdny

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

prazdny

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

Hovädzie mäso

Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

prazdny

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

prazdny

Bryndzové halušky s Makom

Bravčové mäso

Varí folklorista Jozef Mak :)

prazdny

Kačacie rillettes z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...

prazdny

Sedliacke šnicle

Hlavné jedlá

Budú chutiť aj náročným.

prazdny

Mező špízy

Bravčové mäso

Keď človek išiel na dlhú cestu, mal so sebou pár vecí, pár si vykopal z...

prazdny

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci

Večera

Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

prazdny

Soté z panenky à la Picúr

Bravčové mäso

Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

prazdny

Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou

Bravčové mäso

Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.

prazdny

Sušené slivky v slaninovom kabátiku (Jacket Plum)

Bravčové mäso

Niekde som to jedol na nejakej recepcii alebo kde ako datle v slaninovom kabátiku a bolo to...

prazdny

Kuřecí kousky s májovkama

Kuracie mäso

Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Veľkonočná mäsová bábovka

Bravčové mäso

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

prazdny

Ryža s hráškom a mozzarellou

Hlavné jedlá

Jednoduchá a chutná večera.

prazdny

Cestoviny s medvedím cesnakom

Cestoviny

Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na...

prazdny

Bryndzovo-tekvicové posúchy

Hlavné jedlá

Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

prazdny

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

prazdny

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

prazdny

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

prazdny

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Hlavné jedlá

Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

prazdny

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

Hlavné jedlá

Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...