Sedliacka bieda fotorecept
Foto: frezia68
Už dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho milá babička a teraz som ho chcela nájsť, Zobraziť celý popisUž dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho milá babička a teraz som ho chcela nájsť, ale nenašla som. Dúfam, že som si ho zapamätala, poznamenala som si len názov, ale veď je veľmi jednoduchý. A ak máte zvyšné cestoviny a dovaríte zemiaky, za 30 minút je večera na stole.
príprava
Postup
-
1
Budeme potrebovať okrem rasce a čerstvej cibuľovej vňate:
-
2
Na panvici s masťou spením pokrájanú cibuľu.
-
3
Pridám nakrájanú slaninu, nemám rada mastné, tak som slaninou šetrila. Upražím a pridám uvarené zemiaky nakrájané na kocky, potom uvarené cestoviny (ja som mala kukuričné hotové) a pomaly premiešavam...
-
4
Posypem zelenou cibuľkou, pridám surovú kyslú kapustu, prikryjem, nech sa jedlo ohreje a hotovo. Ja som pridala aj petržlenovú vňať, ale tá mi tam nepasovala. Niekto povie, že to jedlo je taká "džaba", ale mne celkom chutilo. A pretože som mala od rána program a raňajky nijakovské, tak som práve ochutnala a to už je desiato-obed a za 30 minút hotový. Ak niekto vyskúša,tak Dobrú chuť!
Taketo mam velmi rada, dakujem za recept, urcite vyskusam.
no, keď niekedy boli v niektorých regiónoch východu/ a určite iba nie tam.../ dostupné zväčša iba zemiaky a kyslá kapusta, slanina iba sviatky, tak ten názov nie je tak nezmyselný... ako sa nám dnes zdá...
to bieda
totok lahoda..