Kura s horčicou na bielom víne fotorecept
Foto: gordonko
Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali stále to isté...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibule pokrájame na kolieska a poukladáme na dno pekáča. Pokvapkáme olejom.
-
2
Kurence po umytí rozštvrtíme, okoreníme čierným korením, osolíme a potrieme dostatočne horčicou.
-
3
Na horčicu ešte dáme plátky slaniny a pripevníme špáratkami a poukladáme do pekáča na tú cibuľu... Podlejeme 1 - 1,5 dcl bieleho vína, poprípade ešte podľa potreby pridáme trochu vody.
-
4
Nezakryté to išlo do rúry na 80 minút pri 180 °C a behom pečenia som 3 x podlieval (pre istotu som aj pekáč otáčal).
-
5
A máme hotovo... Podávané s ryžou (nikomu to nepovedzte, ale nabudúce to skúsim iba s celými kuracími stehnami).
Diskusia k receptu