Zemiaková roláda
Zemiaková roláda

Zemiaková roláda s kapustovo-slaninkovou plnkou

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 26. novembra 2019
Zemiaková roláda s kapustovo-slaninkovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

1 kg
400 g
400 g
1 ks
1 bal.
Plnka:
600 g
300 g
2 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Na kocky pokrájanú slaninu opražíme a vyberieme. V tuku orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu a podusíme. Na záver do plnky primiešeme opraženú slaninu.

  2. 2

    Uvarené zemiaky pomelieme alebo nastrúhame, pridáme múku, vajce, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát a vychladnutú kapustovú zmes rovnomerne rozložíme na cesto. Zrolujeme do rolády a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme variť na 45–50 minút.

  3. 3

    Roládu pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, ktoré zľahka opečieme na panvičke z oboch strán. Môžeme použiť ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo s opraženou cibuľkou.

Diskusia k receptu

jankov
Občas podobne robievam "buchty" s obdobnou plnkou a dávam ich variť do horúcej vody...ale zmenu "konštrukcie" "buchiet" na roládu skúsim...pre osadenstvo domu bude prekvápko...
1x motyka