Zemiaková roláda s kapustovo-slaninkovou plnkou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 26. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 26. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na kocky pokrájanú slaninu opražíme a vyberieme. V tuku orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu a podusíme. Na záver do plnky primiešeme opraženú slaninu.
- 2
Uvarené zemiaky pomelieme alebo nastrúhame, pridáme múku, vajce, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát a vychladnutú kapustovú zmes rovnomerne rozložíme na cesto. Zrolujeme do rolády a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme variť na 45–50 minút.
- 3
Roládu pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, ktoré zľahka opečieme na panvičke z oboch strán. Môžeme použiť ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo s opraženou cibuľkou.
Tiež zemiaková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu