Bezlepkové kysnuté kapustníky
Foto: novalim
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
500 ml (alebo voda) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na plnku: | |
200 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
trocha |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka nasypeme sušené droždie a lyžicu cukru, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.
- 2
Do misy dáme Promix Alfa, soľ, olej a kvások. Miesime 5 minút.
- 3
Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, ručne premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom. Necháme kysnúť asi 20 minút.
- 4
Nakysnuté žemličky pomocou pohára stlačíme tak, aby trochu vybehli okraje a vytvorili v strede priehlbinu. Do nej nanesieme plnku: na troche oleja podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu a krátko podusíme. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Okraje cesta potrieme vajcom rozšľahaným s trochou mlieka.
- 5
Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 20-23 minút do zlatista.
Tiež kapustové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu