Bezlepkové kapustové koláče
Bezlepkové kapustové koláče

Bezlepkové kysnuté kapustníky

novalim - fotkanovalim, 28. decembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové kysnuté kapustníky
Foto: novalim
12
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 ml (alebo voda)
1 bal.
1 PL
1 ČL
1 PL
Na plnku:
200 g
1 ks
50 g
 trocha
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka nasypeme sušené droždie a lyžicu cukru, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.

  2. 2

    Do misy dáme Promix Alfa, soľ, olej a kvások. Miesime 5 minút.

  3. 3

    Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, ručne premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom. Necháme kysnúť asi 20 minút.

  4. 4

    Nakysnuté žemličky pomocou pohára stlačíme tak, aby trochu vybehli okraje a vytvorili v strede priehlbinu. Do nej nanesieme plnku: na troche oleja podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu a krátko podusíme. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Okraje cesta potrieme vajcom rozšľahaným s trochou mlieka.

  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 20-23 minút do zlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia