Opražené šúľance s kyslou kapustou a so slaninovými čipsami
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého urobíme šúľance. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú navrch.
- 2
Pokrájanú kapustu udusíme na cibuľke, do ktorej pridáme mletú červenú papriku.
- 3
Šúľance opražíme na oleji a zmiešame s udusenou kyslou kapustou. Pri podávaní dozdobíme slaninovými čipsami, ktoré pripravíme tak, že slaninu nakrájame na plátky a upečieme v rúre.
Tiež s kapustou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu