Zemiakové „dödölle“ so smotanou
Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 4. decembra 2019
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 4. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody, kým nebudú stredne mäkké. Scedíme ich a roztlačíme na pyré, pridávame múku a miešame, až kým nevznikne krémová hmota.
- 2
Medzitým dáme plátky slaniny do rúry zohriatej na 160 °C na 15–20 minút a upečieme dochrumkava.
- 3
Na panvici rozohrejeme bravčovú masť a dozlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Z roztlačených zemiakov polievkovou lyžicou tvarujeme ploché knedličky a opražíme ich z oboch strán na rozohriatej panvici. Podávame s opraženou cibuľou, kyslou smotanou a so slaninovými čipsami.
Tiež zemiakové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu