Zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky

Zemiakové „dödölle“ so smotanou

Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 4. decembra 2019
Zemiakové „dödölle“ so smotanou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g
3 plátky
1 ks
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody, kým nebudú stredne mäkké. Scedíme ich a roztlačíme na pyré, pridávame múku a miešame, až kým nevznikne krémová hmota.

  2. 2

    Medzitým dáme plátky slaniny do rúry zohriatej na 160 °C na 15–20 minút a upečieme dochrumkava.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme bravčovú masť a dozlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Z roztlačených zemiakov polievkovou lyžicou tvarujeme ploché knedličky a opražíme ich z oboch strán na rozohriatej panvici. Podávame s opraženou cibuľou, kyslou smotanou a so slaninovými čipsami.

Diskusia k receptu