Recepty, kde je slanina údená domáca
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...
Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...
Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami
Baby zemiaky, pár húb
z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa
z prasiatka, si v...
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Mačanka - hubová polievka
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme
a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...
Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju
vtedy zamrazím....
Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....
Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou
Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.
Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému
menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes
som ho pripravila...
Držková polievka so zemiakmi
S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom
surovín alebo pestrosťou prísad....
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa
veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi
vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....
Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...
Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...
Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami
Baby zemiaky, pár húb z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa z prasiatka, si v...
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Mačanka - hubová polievka
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...
Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....
Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....
Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou
Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.
Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...
Držková polievka so zemiakmi
S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom surovín alebo pestrosťou prísad....
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....
Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...