škorica celá

škorica celá ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Garam masala korenie

    Užasné korenie na všetko

  • Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept)

    Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept)

    Pridávam trošku iný recept na pečenú krkovičku a spolu s červenou kapustou , je úžasný. Zároveň prikladám aj recept na červenú dusenú kapustu s jablkami, ako ju robím ja.

  • Pilaf

    Pilaf

    Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko. Spomenul som si na naše dovolenky v Bulharsku na Zlatých pieskoch. Tam si na večerných terasách posedávali Angličania a "západní" Nemci a...

  • Recept bez obrázku

    Brusnicová omáčka k mäsám

    Dá sa robiť aj z mrazených brusníc. Je to super príloha k mäsám, ale pekne zabalená aj ako darček :)

  • Jelení chrbát na višňovej omáčke

    Jelení chrbát na višňovej omáčke

    Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej panvici na oleji opečieme z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme z panvice a na panvicu dáme redukovať víno spolu...

  • Palacinky s jablkom a medom

    Palacinky s jablkom a medom

    Palacinky sú moje obľúbené jedlo, ale tieto sú obzvlášť vynikajúce. Inšpirovali ma v kolibe v Liptovskom Jáne a trochu som ich upravil podľa svojej chuti.

  • Recept bez obrázku

    Zaváraná tekvica

    Tekvicu pokrájame na malé kocky a povaríme v okyslenej vode 10 minút. Horúcu precedíme a vložíme do pohárov s prísadami. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 10 minút.

  • Orechový likér

    Orechový likér

    Robievam už tri roky - je výborný na trávenie, má antimikrobiálne účinky na tráviaci trakt. Dá sa použiť aj do mäsitých jedál, no podľa mňa je to škoda :)

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky s hráškom a TOFU

    Toto ma naučili na joge vo Zvolene, to bola akcia! Ľudia s pozitívnou energiou, dobrej vôle... zacvičili sme si spoločne a aj sme spolu varili rôzne jedlá.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové pečené s jablkami

    Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko zapečieme. Potom zmiernime teplotu na 180 °C, pridáme škoricu, šalviu, nakrájanú cibuľu, prepolené olúpané strúčiky cesnaku, ...

  • Recept bez obrázku

    Silvestrovský kávový punč

    Do uvarenej kávy dáme cukor, korenie a pomarančovú kôru.

  • Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

    Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

    Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

  • Drink Soul Temperature

    Drink Soul Temperature

    Recept na tento drink pre vás pripravili v reštaurácii Towers na Bajkalskej ulici v Bratislave.

  • Hrušky zapečené so syrom

    Hrušky zapečené so syrom

    Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme dobre stáli. Rozpálime veľkú panvicu - wok a nalejeme biele víno. Privedieme k varu, ochutíme škoricou, klinčekmi a medom....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist