Sezam

Sezam ako ingrediencia v receptoch:

  • Zemiakové tyčinky

    Zemiakové tyčinky

    uvarime si zemiaky, , osupeme, a postruhame alebo pretlačime na muku zmiesanu s kypr. práškom. pridame palmarin a spracujeme cesto. rozdelime ho na 4 casti, rozvalkame potrieme vajičkom, posypeme solou, rascou...

  • Recept bez obrázku

    Celozrnné žemličky so sardinkovou nátierkou

    Keď nie je doma pečivo, vždy nejaké spravím. toto patrí medzi moje najobľúbenejšie. Možno kvôli tomu, že paradajkový pretlak mu dá zvláštnu chuť aj farbu. V kombinácii so sardinkovou nátierkou je to vynikajúce....

  • Sezamové rožky

    Sezamové rožky

    Cesto vymiešat a dat kysnút na 1/2 hod. potom urobit súlok a zneho 2 bochniky. bochnik rovalkat na kruh a porozkrajovat na trojuholniky. . Každý trojuholnik naplnit / tvaroh, syr, atd. /...

  • Mini chlieb (fotorecept)

    Mini chlieb (fotorecept)

    Toto je variácia na doma pečený chlieb. Pekávam ho na plechu ako malé asi 200g bochníčky. Teraz som vyskúšala novú formu a bola som spokojná. Najspokojnejší je ale ten môj, ktorý takýto chlebík moc ľúbi...

  • Rybie prsty s hranolkami

    Rybie prsty s hranolkami

    Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma.

  • Recept bez obrázku

    Morčacie plnené špargľou v sezamovom cestíčku

    Cestíčko: Rozmiešajte múku a vajcia, pomaly prilievajte mlieko a nakoniec sezam.

  • Vínové pečivo slané (fotorecept)

    Vínové pečivo slané (fotorecept)

    Tento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale to nevadí.

  • Recept bez obrázku

    Banány v kokosovom cestíčku

    Z múky, vajcia, cukru a malého množstva mlieka urobte husté cesto.

  • Luníkové pagáčiky

    Luníkové pagáčiky

    Mám tri obľúbené recepty na slané pečivo. Syrový, bryndzový a luníkový recept. Všetky sú dobré a keď povykrajujem rôzne tvary a použijem rôzne posýpky, hneď sa zdá že som piekla viac druhov.

  • Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom

    Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom

    Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na malé kocky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto.

  • Recept bez obrázku

    Pistáciové sviatočné prekvapenie

    Zmäknuté maslo, múku, postrúhaný syr a žĺtky dobre spracujeme. Vložíme do mikroténového vrecúška a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme.

  • Recept bez obrázku

    Sviatočná roláda

    Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.

  • Recept bez obrázku

    Šunkové tyčinky

    Lístkové cesto rozvaľkáme a plát potrieme žĺtkom rozšľahaným s mliekom.

  • Recept bez obrázku

    Pikantné croissanty

    Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny.

  • Recept bez obrázku

    Jarné cestoviny so špenátom

    Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, pridáme rastlinné maslo na zjemnenie chuti, soľ a čierne korenie.

  • Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať do chladničky minimálne na dve hodiny.

  • Pstruh na sezame

    Pstruh na sezame

    Pstruha obalíme v rybacej múke a pomaly grilujeme z oboch strán, pred koncom posypeme sezamom a krátko opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny so špenátom

    Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, pridáme rastlinné maslo na zjemnenie chuti, soľ a čierne korenie.

  • Recept bez obrázku

    Losos v lístkovom ceste

    Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist