Foto: zuzannap
Do pagáčikov sa môže namiesto syra dať tvaroh alebo bryndza.
10 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny (okrem semienok) zmiesime na cesto,rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme pagáčiky,kladieme na plech s papierom na pečenia,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme semienkami(ľan,sézam,...) alebo rascou.
Je to uvedené v záhlaví receptu 12 minút na 170 °C.
Pagace s margarinom a praskom do peciva mi jednoducho nechutnaju. Pre mna plati:
alebo mam peniaze na maslo resp. sadlo a cerstve drozdie, alebo radsej nepeciem... Nemusi to byt kysnute cesto, aj listkove je na syrove pagace fajn - ale prosim poctive, doma prekladane listkove cesto s kvalitnou mukou a maslom, pus trosickou casu...