Rýchle syrové pagáčiky

zuzannap - fotkazuzannap, 10. apríla 2013
Rýchle syrové pagáčiky
Foto: zuzannap

Do pagáčikov sa môže namiesto syra dať tvaroh alebo bryndza.

10 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
2 ks
500 g
2 ks
1 ČL
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny (okrem semienok) zmiesime na cesto,rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme pagáčiky,kladieme na plech s papierom na pečenia,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme semienkami(ľan,sézam,...) alebo rascou.

Diskusia k receptu

mamatata2
Myslím, že mám podobný recept, ale bez tej smotany. Určite vyskúšam podľa Teba.
jenny4
mám slinky až po zem, najneskôr zajtra upečiem :)
zdezda
Výborný recept, fakt si ich ani neprekladala ? Vyzerajú veľmi pekne !
zdezda
...zabudla som, mohla by som dať namiesto prdopeča sódu bic. ?
douglas
Velmi sa mi rcp paci, az bude prilezitost - upeciem syrove bochanky podla teba :).
zuzannap
zdezda naozaj nie sú prekladané,len vyvaľkané a povykrajované,a tú sód.bikarbónu som neskúšala,tak neviam.
fialka02
práve ich pečiem,sú fantastické jemnučké....spravila som na tri plechy,180ks,sú malé,ale veľmi chutné. jednohubky...určite odporúčam...
1x helus
evelyna
Pagáčiky mali úspech u rodiny,vydržali mäkké aj 2 dni,Budú sa u nás robiť častejšie,vďaka za dobrý recept 5*
mrsl
Práve som ich robila. Sú fantastické!
maryel
Pekný večer prajem. Na koľko stupňov sa, prosím, pečú? :)
tinu
No ale treba sa riadiť svojou rúrou, ja to akurát nateraz robím a pečiem ich cez 20 minút.
segi
Druhá várka práve v rúre, prvá padla ešte za tepla... Sú perfektné
ildi1986
Výborný recept. Práve peciem. Dala som namiesto syra bryndzu. A na vrch oriešky. Dakujem
luculla
Preboha - uz zase prasok do peciva a margarin?!
Pagace s margarinom a praskom do peciva mi jednoducho nechutnaju. Pre mna plati:
alebo mam peniaze na maslo resp. sadlo a cerstve drozdie, alebo radsej nepeciem... Nemusi to byt kysnute cesto, aj listkove je na syrove pagace fajn - ale prosim poctive, doma prekladane listkove cesto s kvalitnou mukou a maslom, pus trosickou casu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia