Foto: frezia68
Kysnuté robím od oka,ale tieto venčeky som robila podľa receptu.Očakávala som chrumkavé,podľa názvu a robila som včera,boli mäkké.A keď dnes ráno boli zasa mäkké,chutné,rýchle Zobraziť celý popisKysnuté robím od oka,ale tieto venčeky som robila podľa receptu.Očakávala som chrumkavé,podľa názvu a robila som včera,boli mäkké.A keď dnes ráno boli zasa mäkké,chutné,rýchle som urobila fotky pred raňajkami a pridávam recept.
príprava
na 18 °C
Suroviny
550 g |
|
3 ks Uvarené |
|
6 pol.lyžíc |
|
2 ml |
|
1 dcl alebo jogurt |
|
1 kocka |
|
4 ml |
|
na potretie |
|
2 pol.lyž. |
|
Na posyp: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások z droždia a 1 dl vlažnej vody s cukrom,alebo medom.Múku zmiešame s uvarenými,postrúhanými zemiakmi,pridáme provensálske korenie,soľ,kyslú smotanu,kvások ,premiešame,pridáme olej a vymiesime hladké cesto.Ak je husté,pridáme trocha vody a necháme kysnúť cca 40 min.
-
2
Cesto na doske vytvarujeme na valec a urobíme asi 20 bochníčkov.Z každého ušúľame 2 dlhé valčeky a spletieme do venčeka,dáme na plech a necháme kysnúť.
-
3
Asi o 20 min. potrieme vajíčkom rozšľahanýn so sladkou smotanou.Venčeky posypeme podľa chuti sezamom,makom,rascou,tekvicovými semenami, či len soľou.Kyslá smotana,či zemiaky nedovolili,aby boli podľa názvu "chrumkavé"...recept je starý už neviem,z akého časopisu. Pečieme pri 170-180°C cca 25 min.
- 4
Robila som len z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 ks venčekov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ja by som zmenila názov receptu./Môj názor./
Takto stočené venčeky robievam a potieram ich cesnakom.
Struček-dva - cesnaku pretlačím do keramického hrnčeka ,nalejem naň troška oleja a vymiešam do peny,aby bola skoro biela.Tak čerstvo upečené potriem cesnakovou pastou.Sú vynikajúce.Skús niekedy,ked mate radi cesnak.