Rolky z lístkového cesta plnené zelerovo-petržlenovou vňaťkou fotorecept
Foto: cesminaz
Tu na Vareche je už vela receptov na plnenie lístkového cesta,či už na sladko,na slano atd...Lístkové cesto je proste super vec,ked ho maš doma Zobraziť celý popisTu na Vareche je už vela receptov na plnenie lístkového cesta,či už na sladko,na slano atd...Lístkové cesto je proste super vec,ked ho maš doma v mrazáku po ruke,nieje problém rýchlo vykúzlit niečo "chutného".Pridávam do zbierky jeden z mojich receptov,ktorého plnka sa niektorým može zdat čudná...no uistujem vás že kombinácia týchto vňatí s cesnakom,je viac než perfektná ;-D a navyše má vsebe kopu vitamínov...
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Toto jedlo je také jednoduché,že potrebujeme len tieto suroviny...
-
2
Vňaťe umyjeme a nakrájame,nemusíte tak nadrobno.Vložíte obe do jednej misky,posolíte a premiešate.Potom k tomu nastrúhate na menších slzyčkách cesnak a znova dobre premiešate.Položíme bokom..
-
3
Teraz si rozválkame cesto,asi na 4-5mm a pokrájame naširšie obdľžniky,krorých 3okraje trocha natreme rozšlahaným vajcom.Ked to máme,lyžicou porozdelujeme na každý kúsok plnku-kludne môžte dat veeela plnky,čím viac,tým chutnejšie.A potom ich uzavrieme do obdlznika.
-
4
Konce na oboch stranách zlahka stlačíme vidličkou a rolky poukladáme dalej od seba,na papier do pekáča.Potreme vajcom a poprípade posypeme sesamom.Dáme piect do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 170C asi na 15-20minut.Ja nezvyknem hodiny pozerat,lebo ked sú rolky pekné hnedkasté,tak sú určite hotové...
-
5
Hotové rolky vybereme na tanier a ešte teplé podávame ;-) sú naozaj velmi velmi chutné...Prajem dobrú chuť ;-DD
tak jednoduché?plnka:"tráva" zelená plus cesnak plus soľ???
keby tu jediný kúsok bol!!!prosííím ochutnať!!!pošli po kuriérovi!!!
1 pre mňa a 1 nášmu tatinovi..!!ak to chutné bude-upečú sa aj u nás v trúbe..!! :-)