Celozrnné zemiakové pagáčiky

ivah - fotkaivah, 8. júna 2013
Celozrnné zemiakové pagáčiky
Foto: ivah

Pagáčiky boli u nás vždy veľmi obľúbené, ale keďže tie klasické škvarkové nie je dobré jesť príliš často, hľadala som zdravšiu náhradu, ktorú by Zobraziť celý popisPagáčiky boli u nás vždy veľmi obľúbené, ale keďže tie klasické škvarkové nie je dobré jesť príliš často, hľadala som zdravšiu náhradu, ktorú by sme si mohli dopriať bez výčitiek svedomia. Celozrnné pagáčiky sú nie len zdravšie, ale aj ich príprava je veľmi jednoduchá. :-)

40
porcií
20 minút
príprava
18 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
300 g
200 g
2 ks
1 ks
2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, rastlinný tuk, vajcia, soľ a vypracujeme vláčne mäkké cesto.

  2. 2

    Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150°C cca 15-18 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie sú tie pagáčiky tuhé? A na druhý deň? Pýtam sa, lebo sa mi celkom pozdávajú, sú nekysnuté, jednoduché.
luss44
už som jedla aj celozrnné pagáče s oškvarkami, a boli dobré, skúsim aj tieto so zemiakom
zeynep
Akurat ich peciem. ;) Urcite je teplota 150 C v poriadku?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia