Foto: kajusiqq
bryndzové pagáčiky,bryndzovníky....:).....su uplne úžastne,mäkkučké a chutnučke:)....vrelo odporučam:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka,droždia a cukru urobíme kvások.
-
2
Pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime.(palmarín musí byť zmaknutý)
-
3
cestíčko je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíme kysnuté cesto je riedšie - necháme kysnúť 1 hodinku:)
-
4
vykysnuté prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku. Na doske ešte ručne prehnetieme cesto je riedšie a lepivé, podsypeme múkou ale iba na dosku. cesto má byť redšie,rozdelíme na 2 polovice.
-
5
rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2cm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť.
-
6
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo syrom
-
7
pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova caa. 15 minút Sú fajnučke aj na dalšie dni:)Tu su so syrom:)
-
8
A tu so sezamom.
Diskusia k receptu