Karí v lístkovom ceste

ma000ja - bez fotkyma000ja, 25. apríla 2013
Karí v lístkovom ceste
Foto: ma000ja
2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
0,25 kg
2 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na malé slíže, upražíme na oleji s cesnakom a na malé kúsky pokrájaným stopkovým zelerom. Pridáme soľ a kari korenie. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na väčšie štvorce.

  2. 2

    Do každého štvorca dáme mäsovú zmes a urobíme batôžtek. Potrieme ho žĺtkom a posypeme semiačkami.

  3. 3

    Batôžteky položíme na papier na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme dozlata.

Diskusia k receptu

cesminaz
Pekne a urcite aj velmi chutne ;-) Ja zvyknem plnit listkove cesto-rolky zelerovou vnatou pomiesanou s cesnakom a solou...nieco bozske pre mna,neviem sa toho dojest...chut cesnaku a zelerovej vnate je nieco perfektne.Takze tvoj recept si ukladam,lebo to je velmi podobne az nato mäso,ale urcite rovnako skvele ;-DD urcite vyskusam,dakujem za receptik
luss44
vyzerá to zaujímavo a chutne... @cesminaz - Tvoja kombinácia ma zaujala, zelerová vňať s cesnakom - to som ešte nejedla, musím to vyskúšať. a aký zeler? stonkový alebo taký obyčajný?
cesminaz
@luss44 pouzivam uplne obycajnu zelerovu vnat,mame ho zasadeny v zahrade,koren je uz starsi,ale vnat zenie uz treti rok.Ja zeler-koren nie velmi lubim,nechuti mi,a ani vnat som predtym nemala v laske.Az som natrafila na tuto kombinaciu....mnaaaam.Nakrajas si zelerovu vnat do misky,nastruhas k tomu par strucikov cesnaku,posolis a plnis listkove cesto.Ked mam nahodou menej zelerovej vnate,tak prikrajam knej aj petrzlenovu vnat.A len das piect do rury a hotovo ;-)...nieco BOZSKEEE
luss44
@cesminaz ďakujem za recept, určite vyskúšam. a zo surového zeleru je fajn šalátik, tiež som mu nedôverovala keď ho kolegyňa doniesla, ale odvtedy ho robievam, je perfektný aj na oblož. misu so šunkou, nikdy nikto neuhádne z čoho to je, chutí ako redkvičkový, tiež tam ide cesnak, najbližšie ho nafotím a pridám sem. @Ma000ja - sorry že si pri Tvojom recepte vymieňame iné recepty, ale akosi mi to spolu súvisí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia