Špaldový chlebík

marteenka - fotkamarteenka, 30. januára 2013
Špaldový chlebík
Foto: marteenka
8
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 195 °C

Suroviny

3  hrnčeky (2,5 dcl)
1 hrnček
1 - 2 PL
1  ČL
podľa chuti
3 PL
1 PL
1 PL
na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku, olej, sódu bikarbónu, rascu a soľ zmiešame. Pridáme slnečnicové, ľanové semiačka a sézam. Každý podľa chuti, ja mám rada viac :-) .

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme chlebík (kto chce žemličky, tvaruje do tvaruje žemličiek) a prenesieme na plech. Pred pečením trošičku poolejujeme a posypeme ovsenými vločkami. Dáme piecť.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť (aj keď pri tej vôni to bude ťažké). Dobrú chuť všetkým.

Diskusia k receptu

ankha
jednoduchy receptik :) cez vikedn upeciem. Prosim ta mohla by si odfotit chlebik aj v reze?
martinis
Vyzerá chutne ... žeby som upiekol prvý chlebík mimo pekárničky ? :))
helca103
zo sódou bic. som chlieb ešte nerobila asi vyskúšam žemličky podľa teba
marteenka
ankha - skoda, ze to az teraz pozeram, snad ked pridem domov, este nieco z chlebika ostalo a poslem aj fotku rozkrojeneho. Kazdopadne, vnutri je trosku tuhsi ako chlieb z obchodu a ani velmi nevyrastie po upeceni, ale my sa ideme za nim potrhat.
radulienka
Každý má svoju chuť a svoje skúsenosti, hlavné je, že tam nejde žiadna iná chémia, a pre tých, čo pečú v trúbe len malá pripomienka: vložiť tam nádobku s vodou, para chlebík nevysušuje, inak verím, že musí byť chutný, vďaka za recept...
anina6
krásny chlebík. aj ja pečiem v rúre a tiež používam nádobku s vodou. práve som dopiekla celozrnný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia