Foto: veganvidya
Toto jednoduché celozrnné kysnuté cesto sme už plnili kadečím. V závere receptu sú ďalšie možnosti.
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks (bio) |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
325 ml |
|
2 PL extra virgin |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
2 PL (alebo podľa chuti) |
|
posekané - za hrsť |
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku - vymiešame sojakrém s lahôdkovým droždím, orechami a bazalkou. Plnku si rozdelíme tak, aby sme mali dosť na plnenie rolády a aj na potretie.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme natenko do tvaru cca oválu. Ten natrieme plnkou, urobíme roládu. Roládu potrieme tiež plnkou, ale len trošku a posypeme sezamom. Potom ju pokrájame na trojuholníky. To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta.
- 4
Pečieme asi 20 minút pri 190 C.
- 5
Ďalšie možnosti plnky (ktoré treba samozrejme vhodne dochutiť): * paradajkový pretlak s olivami * paradajkový pretlak s dusenými hubami * dusené huby * dusené huby so špenátom * údené tofu/tempeh s olejom. Posypať možno bylinkami alebo rôznymi semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neviem, či to zobrazí, ale mne sa podarili takéto.
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-pridat-fotku-k-receptu-do-...