Grilované kuracie krídla na medovo-horčicovej omáčke a so sezamom
Tento recept som robil dnes prvý krát, už veľa krát som robil Grilovane krídla s kyslím obložením a tak ma napadlo skúsiť niečo nové Zobraziť celý popisTento recept som robil dnes prvý krát, už veľa krát som robil Grilovane krídla s kyslím obložením a tak ma napadlo skúsiť niečo nové :) napokon pokus vyšiel a všetkým chutilo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie krídla si nasolíme, necháme 2 hodiny postať , potom pridáme 3 PL medu, 3 PL kremžskej horčice, 1PL worcestrovej omáčky, čierne korenie, soľ a malú lyžičku solamylu. Všetko to spolu zmiešame a necháme v chladničke postať 2 hodiny.
-
2
Potom to vložíme do rúry na program Gril, posypeme sezamom a tekutím chilli ( Ja som to dal do remosky ) a necháme pomalí piecť na 180 stupňov asi hodinu.
-
3
Keď máme krídla upečené , ( ja dávam na jednu porciu 6 ks krídiel ) spravíme si najlepšie na drevenú tácku kyslú oblohu kde si dáme baranie rohy, čalamádu, kyslé uhorky, horčicu, chren ... Ja ešte robievam cibuľový šalát. Prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu