Foto: alka72
Jednoduche a chutne croissanty...
porcií
Postup
-
1
Do pekarnicky si dame vodu,mlieko,olej, bielky, sol, muku,drozdie a cukor. Zapneme program cesto. Po vykysnuti si cesto rozdelime na 12 bochnickov. Vyvalkame si prvych 6 bochnickov na placky s priemerom 15cm. Maslo si rozdelime na 10 dielikov. Na prvu placku si rozlozime 1 dielik masla,jemne prikryjeme druhou plackou
-
2
Takto pokracujeme az po 6 placku
-
3
Placky spolu rozvalkame na priemer 38cm a rozrezeme na 16 dielov
-
4
Urobime croissanty ,polozime na plech s papierom na pecenia a nechame podkysnut 30minut. Potrieme zltkom,posypeme solou a sezamom. Pecieme vo vyhriatej rure 20minut pri teplote 250st Kym podkysnu croissanty na prvom plechu,to iste zopakujeme so zostavajucimi 6 plackami a dame ich na druhy plech podkysnut
@alka72 vitaj! :-)
a vitaj u nás
Sú dobré aj keď cesto kde je už maslo potriete prelisovaným cesnakom (cesnak,olej,soľ a trošku vody). Dostane to príjemnú cesnakovú vôňu a fantastickú chuť.
ja nerada plnim, lebo mi plnky veeeelmi rady utekaju :-)))))
ale tieto croissanty robievam tak, ze zmiesam maslo s prichutou, aku chcem mat a tym natieram jednotlive platy, obycajne robim polku sladku a polku slanu, kedze je toho pre nas dost :-)
nase oblubene kombinacie na slano-maslo s bryndzou ci syrom, cesnakom, mletym maskom ci klobáskou,co dom da :-)
no a na sladko zase maslo s medom,skoricou,orechmi,cokoladou,sladky jogurt,lekvar,tvaroh,puding...
toto cesto je genialne v tom, ze nekladie fantazii ziadne hranice :-)
neskutocna dobrota :-)