Souvi biedendzan - baba ghanus [baklažánová nátierka]
Foto: hjarta
Tento recept je z arabskej kuchyne. Irak. Je známa v celej Arábii. Je to recept zo zeleniny. Patrí medzi často pripravované jedlá. Je obľúbená. Zobraziť celý popisTento recept je z arabskej kuchyne. Irak. Je známa v celej Arábii. Je to recept zo zeleniny. Patrí medzi často pripravované jedlá. Je obľúbená. Pripravuje sa bežne na večeru, pripadne spoločenské návštevy, aj oslavy. Ja Vám prikladám recept 1+1 ale fotka je len na jednu.
príprava
na 200 °C
Suroviny
2-3 ks |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
podla chuti |
|
0,5 - 1 ks citróna |
|
podla potreby |
|
nátierka [2]: | |
2-3 ks |
|
1 ks nasekaná |
|
podla potreby |
|
1-2 PL |
|
podla chuti |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
alebo sendvič, alebo bagety |
|
|
Postup
-
1
Priprava- Ruru si zohrejeme na 200.C. Baklazany si umyjeme, a cele aj s ciapockou dame na plech. Nesupeme! Ugrilujeme aspon z jednej strany tak do ruzova 15-25 minut. Este horuce narezeme pod ciapockou 2-3cm a supku stiahneme. Vydlabeme na tanier a rozsekame, popucime na kasu. Este horuce posolime. Nechame vychladnut. [ Nie do chladnicky]!! Do vychladnutej zmesi dame tahini pastu, zmiesame, pridame cesnak struciky pretlacene a zmiesame. Pridame citronovu stavu z polovice citrona ale najlepsie z jedneho. Zmiesame. Pomazanku si rozotrime na tanieri do okola tak 2 cm od kraja. V strede si urobime malicky kopcek. Pridame olivovy olej, a do stredu si zapicneme petrzlenovu vnat, alebo olivy. podavame s arabskym chlebom, zeleninou, salatom, atd.
- 2
pomazanka [2] Baklazany ugrilujeme presne tak isto ako v prvej casti. Postupujeme rovnako, osupat, roztlacit, rozsekat na kasu. Dame si na panvicu troska oleja, cibuku si osmazime tak do hneda a pridame baklazanovu plnku. Zmiesame a troska nechame na slabuckom ohni prejist varom. Pridame paradajkovy pretlak a sol. Zmiesat a odstavit. Pomazanku podavame bud na chlebe s cerstvou zeleninou, salatom, podla chuti.
- 3
Baklazany si mozete ugrilovat aj na plynovom sporaku zo vstkych stran. Este horuce pod tecucou vodou ocistime a dame na tanier a popucime, rozsekame. Samozrejme dodavam, zalezi aj od typu rury.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež tu mám rp na baba ghanoush, robím trošíčku odlišne:
varecha.pravda.sk/recepty/baklazanova-natierka-baba-ghano...
veľmi ma poteší, , ak ä aj toto vyskúšaš.
prajem ti príjemný a pohodový deň.
1hrncek sezamovych semienok a 1/4 hrnceka olivoveho oleja.
Osmahnut ich nasucho na panvicke,nechat vychladnut a zmixovat na pastu. Je vynikajuca,ja ju pouzivam aj ako natierku na chlieb,ci pecivo.
Pridaj ešte ďalšie recepty.