Foto: archaa
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám...V každom kúte Turecka sa pečie a pripravuje inak, pretože na rôznych miestach majú Zobraziť celý popisalebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám...V každom kúte Turecka sa pečie a pripravuje inak, pretože na rôznych miestach majú ten "svoj" tradičný recept... ja vám predstavím aspoň taký, ktorý v našich domácich podmienkach zvládnete...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 kocka |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Na plnku : | |
500 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
100 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cesto si vymiesime bežným spôsobom, ja ho nechávam vymiesiť v pekárničke. Postup už nebudem opisovať, poznáte ho každý. Necháme hodinu kysnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku.V miske zmiešame mäso s nasekanou cibuľou, paprikou, paradajkami, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, cesnak, opaprikujeme a nakoniec prilejeme pasírované paradajky.Vsšetko dôkladne premiešame.
- 3
Ak už máme cesto hotové, vyberieme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10-12 častí, ktoré sformujeme do guličiek.
- 4
Jednotlivé guličky vyvaľkáme valčekom do tvaru vajca, lyžicou do stredu nanesieme trocha plnky a v strede ju pozdlž rozotrieme. Potom zložíme jeden okraj a oproti hneď druhý smerom k sebe. Nakoniec rohy zahneme do špica a stlačíme, aby sa spojili. Preložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme žltkom a posypeme sezamom. Pečiem pri 200 stupňoch asi 25 minút. Po vybratí z rúry potrieme roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to musí byť výborné.
si skvelá kuchárka (y)
recept na karniyjarik náhodou nemáš?