Pide chlieb (na plnenie) - Turecko

archaa - fotkaarchaa, 9. júna 2013
Pide chlieb (na plnenie) - Turecko
Foto: archaa
6
porcií
130 minút
príprava
3-4 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
250 ml
1/2 kocky
1 ČL
1 ČL
2 PL
 na posyp




Postup

  1. 1

    Do pekárnicky dáme najprv tekuté potom sypké ingrediencie a necháme ju vypracovať cesto.(Odporúčam pozrieť v priebehu miesenia do pekárničky, akú ma cesto konzistenciu a ak by bolo ešte riedke a lepivé, po troche pridávajte múku, ak budete miesiť cesto ručne tak najprv z pol kg múky a ostatok pomaly pridávať, poprípade ešte doplniť a podsypať). Necháme vykysnúť. Potom ho vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 8 dielov.Každý diel vyváľame na 5 mm(!) tenkú placku

    Pide chlieb (na plnenie) - Turecko - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme na plech mierne potretý olejom a potrieme vrch placiek vodou. Necháme 20 minút podkysnúť. Ak by potretie medzitým vyschlo, znova potrieme vodou a necháme kysnúť ďalej. Posypeme sezamom

    Pide chlieb (na plnenie) - Turecko - obrázok 2
  3. 3

    a vo vyhriatej rúre pečieme pri 250 stupňoch (!!!) 3-4 minúty doružova.Placky sa musia pekne nafúknuť.

    Pide chlieb (na plnenie) - Turecko - obrázok 3
  4. 4

    Plníme grilovaným mäsom, čerstvou zeleninou a domácim dipom podľa vlastnej fantázie

Diskusia k receptu

jerica
@archa pridávaš recepty , jeden lepší ako druhý , to nehovorím aké krásne lákavé foto ! :-)
marianne
V archivoch mas same poklady:-) uz neviem ani co pisat na tie Tvoje recepty,aby som sa neopakovala.No krasa,ukladam ich rad za radom.Niektore pre istotu uz aj tlacim....vdaka za ne
pusta
vynikajjúce,presne takto ich poznám.
izabella929
som veľkou obdivovateľkou tohto chlebíka..).videla som ho v Tunise, ako ho pečú a od vtedy mám k nemu úctu...
sisok
tento recept na pita chlieb som hladala minule a skusila som piect v rure, pokus nevydareny :) urcite vyskusam tento tvoj receptik!
havino
tak toto si aj ja radšej hned vytlačím, chcem tento chlebik skúsiť, krásna úvodna foto, super recept, vdaka
samanka
krásne si ho upiekla, takéto ja mám rada, ukladám. Keď si kupujem kebab, tak len do tureckého chleba, ale nie všade je dobrý, takto si môžem upiecť doma...
medovnicek
Slávka ako vždy si tvoj recept odkladám, tie placky som zatiaľ vždy len kupovala, ale už je načase upiecť si ich doma
sisok
@archaa - akurat som pripravila cesto, a kysne mi uz 30 minut v rure (nezapnutej, nepredhriatej) a nemam dojem, ze by sa nafuklo.;..ma to tak byt? :)
sisok
@archaa - tak nakoniec sa podarili, este sa trosku nafukli v rure. Nevyvalkala som ich na tenko, naozaj tych 5mm je fajn. No a dala som viac tekutin (voda+mlieko) asi 250ml a bolo fajn...sme si pochutnali :)
archaa
@sisok : tak som rada že sa podaril, ospravedlňujem sa za neskorú reakciu, ale nemala som pristup k internetu pár dní..
kucharka
Veľmi dobré, ďakujem za recept.
My sme plnili hamburgermi a šalátom.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia