Foto: bosorkatt
Tento recept mám rokmi odskúšaný, snáď príde vhod na Silvestra.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
Kvások: | |
80 ml (teplé) |
|
1 KL |
|
20 g |
|
Nápň: | |
130 g |
|
2 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posyp: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zarobíme cesto - dáme vykysnúť kvások a spracujeme s ostatnými surovinami. Necháme kysnúť 20 min, ak sa ponáhľame, nemusíme dávať kysnúť a môžeme hneď robiť. Cesto rozdelíme na 6 častí, každú rozvaľkáme do kruhu asi 20 cm.
- 2
Pripravíme si náplň - mäkkú heru zmiešame so soľou.
- 3
Ideme spájať kruhy - spodný vyvaľkaný kruh potrieme 1/3 náplne, môžeme posypať aj syrom alebo ja dávam roztlačený cesnak, prikryjeme druhým kruhom a pekne spolu prevaľkáme, rozdelíme radielkom na 12 trojuholníkov. Stáčame od širšej časti po užšiu na malé rozhlíčky.
- 4
Uložíme na vystlaný plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom, kmínom, sezamom. Necháme na plechu 10 min. podkysnúť Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 min. Vychladnuté môžeme odložiť aj do mrazničky a vytiahnuť pre príležitostnú návštevu.
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ty si si na zábavu nosila desiatu ?????
Pocet kusov ale nemoze byt 50, ako uvadzas. Zo 6 kruhov vzniknu 3 dvojite a kazdy ma 8 dielov. Vysledok je 24, resp. mozno 48, ak ich robis este mensie, teda 16 ks z kazdeho kruhu. To je moja uvaha, teda OK.
Nerátaš dobre. 6ks spojíme- vzniknú 3. Každý rozdelíme na 12 trojuholníkov. 3x12 = 36 ks. A je prúser !!!!! Má to byť 50 porcii.
Z toho vyplýva - kto zaváha nežerie !! Počty sú dôležité aj v kuchyni.
V Trnave sú ale lakomci, keď na jednu porciu pripadá jeden taký maličký rohlíček .