Foto: boise
Jednohubky, pretože mám malé vykrajovátka a tesco "až" 100m od domu, takže sa mi nechce ísť kúpiť väčšie. Ak kľudne to môžu byť aj Zobraziť celý popisJednohubky, pretože mám malé vykrajovátka a tesco "až" 100m od domu, takže sa mi nechce ísť kúpiť väčšie. Ak kľudne to môžu byť aj dvoj, troj, prípadne viac-hubky.
príprava
Postup
-
1
Z múky, hery (alebo hery a masla - 50/50 pre nerozhodných ako ja), šľahačky a soli vypracujeme cesto. Ak sa veľmi lepí na ruky, pridáme ešte múku. Cesto je veľmi mäkké, je preto potrebné ho na pár hodín vložiť do chladničky, aby sa s ním dobre pracovalo.
- 2
Vyvaľkáme asi na 4mm, vykrajujeme, poukladáme na plech (vymastený alebo vystlatý papierom, ale však to vy už viete :) ). Potrieme rozšľahaným vajíčkom so soľou a dozdobíme mandľami, provensálskymi bylinami, sezamom, syrom, makom...čím len chcete :) Pečieme na cca 180 stupňoch (aj menej) kým vrch nezožltne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No ja ich robievam tak tyzden pred Vianocami a kedze robim z niekolkych davok, tak vydrzia v pohode az do Silvestra a velakrat ich zobem este aj potom ;)
Super,dakujem za odpoved,takze tento rok ich upeciem aj ja.A pekne potajomky,do zasoby.Dobre to padne zmenit chut po vsetkych tych sladkych kolacikoch