Recepty, kde je prerastená údená slanina
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a
„životabudičom“, stonkami zeleru...
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom
prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Šunkovo-jogurtové cestoviny
Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...
Príma zemiaky!
Vyrastala som na Spiši, som Spišiačka a vždy tu prevládalo pestovanie tých najlepších odrôd zemiakov...
Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec
musela...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si
dovolil túto, aj na...
Zajačie kúsky s kozákom brezovým
Skoro rok čakal tento rcp v archíve na zverejnenie. Pripravil som ho vlani, keď som...
Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si
dám...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou
Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala
urobiť ako hlavné...
Rýchly chutný slaný posúch
Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po...
Sedliacky bryndzovník
Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok...
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Špízy z bravčového mäsa
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...
Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...
Pikantný guláš na čiernom pive
Toto je guľáš, všetko pred tým to boli zemiaky s mäsom! Tak ma pochválil jeden z...
Osso bucco s chuťou jesene
Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel
práve...
Zapečena krkovička so syrom a smotanou
Recept je trocha pozmenený z podobných receptov, výhoda tohto receptu je to , že môžeme si...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Domáci králik à la Pčoch na divoko
V dobrom kolektíve, hlavne vojenskom, vznikajú priateľstvá, tie pravé, na celý život! V...
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Kapor na mlynársky spôsob
dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba.....
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Šunkovo-jogurtové cestoviny
Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...
Príma zemiaky!
Vyrastala som na Spiši, som Spišiačka a vždy tu prevládalo pestovanie tých najlepších odrôd zemiakov...
Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...
Zajačie kúsky s kozákom brezovým
Skoro rok čakal tento rcp v archíve na zverejnenie. Pripravil som ho vlani, keď som...
Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou
Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...
Rýchly chutný slaný posúch
Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po...
Sedliacky bryndzovník
Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok...
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Špízy z bravčového mäsa
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...
Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...
Pikantný guláš na čiernom pive
Toto je guľáš, všetko pred tým to boli zemiaky s mäsom! Tak ma pochválil jeden z...
Osso bucco s chuťou jesene
Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel práve...
Zapečena krkovička so syrom a smotanou
Recept je trocha pozmenený z podobných receptov, výhoda tohto receptu je to , že môžeme si...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Domáci králik à la Pčoch na divoko
V dobrom kolektíve, hlavne vojenskom, vznikajú priateľstvá, tie pravé, na celý život! V...
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Kapor na mlynársky spôsob
dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba.....