Kapustné fliačky

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 15. júla 2015

Keď je skorá kapusta tak mám rád toto jedlo.

5-6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
500 g
200 g
2 ks
4 strúčiky
2 PL
1 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Kapustu skorú mladú očistím a pokrájam na kocky asi 2 cm. Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Cesnak ošúpem a posekám. Teraz dám na sporák väčší hrniec taký, aby mi do neho vošla všetka kapusta a do neho masť spustiť. Na masť pridám cibuľu podusiť do sklovitá. Potom pridám nakrájanú slaninu, nech sa na cibuli trochu poškvarí , a teraz na to dám kapustu dusiť. Podlejem trochou vody, nie moc, lebo kapusta pusti vodu. Okorením a osolím a dusím kapustu do mäkka.

  2. 2

    Počas dusenia kapusty si uvarím fliačky v slanej vode do mäkka. Fliačky som mal spravené ako prvé, aby mi trochu oschli. Tie nebudem opisovať, komu sa nechce doma ich spraviť, si kúpi. Uvarené fliačky som v sitku trochu opláchol a odložil bokom. Keď kapusta začína mäknúť,pridám posekaný cesnak,rascu a cukor, premiešam a ďalej dusím. Ak je kapusta už hotová, ochutnám ,prípadne dochutím, premiešam a vysypem do nej fliačky. Dobre premiešam, odstavím zo sporáka a nechám postať asi 10 minút, nech sa chute prepoja.

  3. 3

    Tak a môžem servírovať, ozdobím sezónnou zeleninou na tanieri a môžme papať. Dobrú chuť želám. Nefotil som celé, nebolo času.

Diskusia k receptu

luss44
jój veru by som si dala! mám rada aj nasladko, dáávno som nerobila...
jozka2
Prave vcera som robila,pre chlapov aj so sunkou ako prilohu.
micanela
mnam, nieco podobne robila moja babicka ale recept nemam tak skusim podla Teba
kukulienka71
ani nepamätám, kedy boli naposledy a pritom je to veľmi chutné, ľahké jedlo. Babka zvykla naslano posypať aj čiernym mletým korením. Keď robievam, tak prvý tanier naberiem naslano a ďalší potom posypem práškovým cukrom, to je miesto dezertu. S cesnakom a slaninkou musia byť výborné, skúsim.
pavelnemecko
Veľmi chutné,jednoduché a slovenské.Zaujímavé,že dá sa to jesť aj studené.Kradnúť do chladničky.Pozdravujem.
annan
Dobre pripomenúť,niekedy sa varili často.Zajtra nemusím premýšľať,čo variť.
elalea
...ja som minule robil s dusenym kalerabom(nastruhany na hrubsom struhadle a uduseny na cibulke + sol +viac mčk),samozrejme so slaninkou... mali velky uspech,hlavne detom chutili...pekny den vsetkym ;)
sracz
... už som sa vyznal aj pri iných Tvojich rcp (a tento nie je výnimkou), @patroveckypitrs kamarát, k rovnakým chutiam a pôžitkom! Varíš srdcom a naozaj "šmačňe"!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia