Foto: patroveckypitrs
Keď je skorá kapusta tak mám rád toto jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu skorú mladú očistím a pokrájam na kocky asi 2 cm. Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Cesnak ošúpem a posekám. Teraz dám na sporák väčší hrniec taký, aby mi do neho vošla všetka kapusta a do neho masť spustiť. Na masť pridám cibuľu podusiť do sklovitá. Potom pridám nakrájanú slaninu, nech sa na cibuli trochu poškvarí , a teraz na to dám kapustu dusiť. Podlejem trochou vody, nie moc, lebo kapusta pusti vodu. Okorením a osolím a dusím kapustu do mäkka.
- 2
Počas dusenia kapusty si uvarím fliačky v slanej vode do mäkka. Fliačky som mal spravené ako prvé, aby mi trochu oschli. Tie nebudem opisovať, komu sa nechce doma ich spraviť, si kúpi. Uvarené fliačky som v sitku trochu opláchol a odložil bokom. Keď kapusta začína mäknúť,pridám posekaný cesnak,rascu a cukor, premiešam a ďalej dusím. Ak je kapusta už hotová, ochutnám ,prípadne dochutím, premiešam a vysypem do nej fliačky. Dobre premiešam, odstavím zo sporáka a nechám postať asi 10 minút, nech sa chute prepoja.
- 3
Tak a môžem servírovať, ozdobím sezónnou zeleninou na tanieri a môžme papať. Dobrú chuť želám. Nefotil som celé, nebolo času.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu