Špízy z bravčového mäsa

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Špízy z bravčového mäsa
Foto: petuska25
14 špízov
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
5 ks
300 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske s olejom.

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 1
  2. 2

    Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly alebo ak nemáme na špajdle. Kto má rád, môže si pridať aj na kúsky nakrájanú papriku alebo huby :D

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 2
  3. 3

    Špízy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre až pokým mäsko nie je chrumkavé a zemiaky pekne ružové.

  4. 4

    Môžeme podávať so zeleninovým šalátom . Šalát si pripravíme veľmi ľahko: paradajky, papriku, cibuľu a uhorky si nakrájame a v miske osolíme, okoreníme a polejeme 2 PL olivového oleja, 2 PL octu. Ak sa nám zdá kyslý, môžeme pridať 1 PL kryštálového cukru .

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 4

Diskusia k receptu

branka
mozno by som vymenila kare za stehno ale inac super.....
petuska25
kľudne sa môže karé vymeniť aj za stehno, lebo je pravda, že karé je suchšie, ale po marinovaní v tom oleji to je OK. každopadne díky za postreh :D
evanaaa
.....alebo za krkovičku :) Ale myslím, že chutné bude všetko, hlavne, že sa to dá jesť a je spravené podľa svojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia