Špízy z bravčového mäsa

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Špízy z bravčového mäsa
Foto: petuska25
14 špízov
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
5 ks
300 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske s olejom.

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 1
  2. 2

    Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly alebo ak nemáme na špajdle. Kto má rád, môže si pridať aj na kúsky nakrájanú papriku alebo huby :D

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 2
  3. 3

    Špízy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre až pokým mäsko nie je chrumkavé a zemiaky pekne ružové.

  4. 4

    Môžeme podávať so zeleninovým šalátom . Šalát si pripravíme veľmi ľahko: paradajky, papriku, cibuľu a uhorky si nakrájame a v miske osolíme, okoreníme a polejeme 2 PL olivového oleja, 2 PL octu. Ak sa nám zdá kyslý, môžeme pridať 1 PL kryštálového cukru .

    Špízy z bravčového mäsa  - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
kľudne sa môže karé vymeniť aj za stehno, lebo je pravda, že karé je suchšie, ale po marinovaní v tom oleji to je OK. každopadne díky za postreh :D

Pridaj komentár k receptu: