Baraní perkelt s červeným vínom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. novembra 2015 13:03
Ďalšie recepty »

Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..

4
porcie
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 PL domáca
50 g údená prerastená
1
2 strúčiky na plátky
2 PL domáci
podľa chuti
 celá
1 PL
2 PL
Príloha:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Také krásne domáce a úplne čerstvé baranie mäsko som dostala..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    aby sa mi pratalo do mrazničky, musela som ho rozporcovať na menšie kusy..loj som všetko obrala..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z tej časti, kde boli prevažne iba kosti, som obrala mäso..z toho som pripravila teraz perkelt..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do rajnice som pokrájala slaninu na kocky...je dosť prerastená, takže málo pustí tuku, pridala aj aj lyžicu bravčovej masti...pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som pokrájanú baraninu a nechala som odparovať na slabšom plameni...

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď sa pol hodine odparovania stratila tekutina a zostalo iba mäso na tuku, troška som ho nechala dusiť na tuku..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do tuku som pridala mletú červenú papriku, rozmiešala, aby sa uvoľnila farba červenej papriky...

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    mäso som osolila, okorenila, pridala som rascu, paradajkový pretlak a podliala som iba toľko vody, aby bolo mäso v nej...postupne som vždy podliala iba malým množstvom vody...tesne pred dokončením, pridala som červené víno a už iba chvíľku nechala prejsť varom..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si prílohu varené zemiaky..hotoví perkelt som uložila na taniere..musím napísať, že vôbec nebolo cítiť baraninu...pretože som všetok tuk obrala pred prípravou..prajem vám dobrú chuť..

    Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist