Baraní perkelt s červeným vínom fotorecept
Foto: izabella929
Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 PL domáca |
|
50 g údená prerastená |
|
1 |
|
2 strúčiky na plátky |
|
2 PL domáci |
|
podľa chuti |
|
celá |
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Také krásne domáce a úplne čerstvé baranie mäsko som dostala..
-
2
aby sa mi pratalo do mrazničky, musela som ho rozporcovať na menšie kusy..loj som všetko obrala..
-
3
z tej časti, kde boli prevažne iba kosti, som obrala mäso..z toho som pripravila teraz perkelt..
-
4
do rajnice som pokrájala slaninu na kocky...je dosť prerastená, takže málo pustí tuku, pridala aj aj lyžicu bravčovej masti...pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak..
-
5
pridala som pokrájanú baraninu a nechala som odparovať na slabšom plameni...
-
6
keď sa pol hodine odparovania stratila tekutina a zostalo iba mäso na tuku, troška som ho nechala dusiť na tuku..
-
7
do tuku som pridala mletú červenú papriku, rozmiešala, aby sa uvoľnila farba červenej papriky...
-
8
mäso som osolila, okorenila, pridala som rascu, paradajkový pretlak a podliala som iba toľko vody, aby bolo mäso v nej...postupne som vždy podliala iba malým množstvom vody...tesne pred dokončením, pridala som červené víno a už iba chvíľku nechala prejsť varom..
-
9
pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si prílohu varené zemiaky..hotoví perkelt som uložila na taniere..musím napísať, že vôbec nebolo cítiť baraninu...pretože som všetok tuk obrala pred prípravou..prajem vám dobrú chuť..
* * * * *
Lebo vraj ten loj je cítiť. ja som toho barančeka od loja očistil a na skúšku sme doma začali s ľadvinkami. Neboli žiadne pachute a z toho barančeka bolo 3. 5 kg loja pre sýkorky. Nebojte sa baraninky.