Pažitka

Pažitka ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Benátska kelová polievka

    Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený so soľou, nadrobno nasekanú cibuľu a krátko opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Praženica s rybacím mäsom

    Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.

  • Recept bez obrázku

    Cesnačka narýchlo

    Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a precedíme.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky s tvarohom

    Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C.

  • Recept bez obrázku

    Nakladané kvargle

    Všetky suroviny vrstvíme v sklenenej nádobe a zalejeme olejom.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

    Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Polievka Julienne

    Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance a prikryjeme ju pokrievkou. Keď zelenina zmäkne, prilejeme vývar a necháme variť na miernom ohni. Po odstavení pridáme nasekanú...

  • Recept bez obrázku

    Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

    Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote 250 °C asi na 45 minút. Upečieme ich domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Kalerábový šalát so špenátom a arašidmi

    Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté ich očistíme a nadrobno nakrájame. Vňate umyjeme a najemno nasekáme. Z octu, 5 PL vody, soli, korenia a cukru urobíme nálev a odložíme ho nabok.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh so šampiňónovou plnkou

    Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler, šampiňóny, osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme strúhanku, smotanu a pažítku. Dobre zamiešame a chvíľu dusíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist