Bôb alebo bobovica ako oriešky

hubata - fotkahubata, 25. marca 2012

Keď sme mali záhradu tak som experimentovala a pestovala všeličo: arašídy, sóju, melóny, kukuricu na pukance - no a darilo sa mi tak ako Zobraziť celý popisKeď sme mali záhradu tak som experimentovala a pestovala všeličo: arašídy, sóju, melóny, kukuricu na pukance - no a darilo sa mi tak ako sa zvykne dariť mestskému človeku na dedinskej záhrade. Takýmto dlhoročným experimentovaním som dosiahla veľmi pekné výsledky v pukaní pukancov a v oblasti fazuľovej. Takže tu je jeden receptík na oriešky z bôbu, ktorý môže nahradiť aj fazuľa obrovských rozmerov na Záhorí zvaná bobovica (alebo tiež trojprdová).

20-30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

čo najviac  alebo obrovská fazuľa zvaná bobovica
podľa chuti
na opečenie
pre dospelých:
trošku   zázvoru, karí, cesnaku
pre deti:
 , kôpor, cesnak




Postup

  1. 1

    Bôb alebo mladú obrovskú fazuľu na Záhorí zvanú bobovica si poobede uvaríme v osolenej vode do mäkka. Dáme pozor aby sa nám nerozvarila, lebo tie šupy nie sú veľmi chutné a pochúťka prestane byť zaujímavá. Podľa počtu ľudí pri večernom táboráku ju rozdelíme do dvoch mís pre dospelých a pre deti. A teraz to príde: @a/ pre deti: uvarený bôb alebo bobovicu opečieme na troške oleja do zlatova, preložíme do misy, prisolíme a premiešame s bylinkami, @b/ pre dospelých: do oleja po opečení bôbu alebo bobovice pridáme pikantné koreniny, troška pripečieme, zmiešame s opečeným bôbom alebo bobovicou a prisolíme. Po pritúlení sa k správnej mise napichujeme oneho na pridelenú špicatú špajdlu aby sa nám predĺžila ruka a podľa veku zapíjame oroseným .......... alebo chladeným ............. (doplniť podľa toho či sme pod zákonom alebo už nie). Spať sa doporučuje na čerstvom vzduchu, aby nás v noci nenadnášalo.

Diskusia k receptu

profmino
môže to byť vynikajúce a pre dospelých pohár chladeného vínka k tomu
ela77
Jarka nemohla si ten bôb pripomenúť skôr???Ja mám zabudnutý v mrazáku. Už aj idem poň. No dnes je vonku zima, vietor, tak iba urobíme dnuka prievan (keď bude treba)
jerica
Jari, máš môj e-m , napíš , pošlem foto.
jerica
veru že sa teším , na to nadnášanie:-))
amelie
@hubata , ak po uvarení bôbu šupky stiahneš, nemal by byť trojprdový:-) ale to by už nebola sranda, však? tvoj recept vyskúšam, jarný bôb milujem, recept som si uložila, ďakujem. Mám inšpiráciu, po čom sa budem zajtra pozerať na trhu.
amelie
Tak sa mi podarilo zohnať figu, nie bôby, bobovica bude nabudúce
hubata
@amelie , to by som mala sťahovať šupky z každého jedného bôbu? Nesranduj ....... vieš ty koľko nás sedáva pri večernom táboráku a koľko bôbu (fazule) sa ponapichuje na špajdle?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia