Foto: irenaw
Keď som začala pestovať ražný kvások, hľadala som a skúšala aj iné recepty okrem chleba. Bála som sa ešte z mladého kvásku robiť chlieb Zobraziť celý popisKeď som začala pestovať ražný kvások, hľadala som a skúšala aj iné recepty okrem chleba. Bála som sa ešte z mladého kvásku robiť chlieb a niekedy som mala kvásku celé more. A čo s ním, keď mám odpor k vyhadzovaniu?... Tak som sa dostala aj k tejto krajovej špecialite, na ktorú existuje veľa receptov, hádam každá rodina má svoj. Vybrala som si tento recept a veru nám chutila. Jednoduchá a dobrá, podobná ako naše hubové nakyslo :O).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 1 litra vody namočíme huby asi na 30 minút. Pridáme racsu a soľ a dáme variť. Po asi 10 minútach za stáleho miešania vlejeme kvások a ďalej varíme na miernom ohni asi 30 minút. Často miešame, prichytáva sa to. Polievka postupne zosklovatie. Medzitým zvlášť uvaríme v šupke zemiaky, očistíme a pokrájame na drobno. Na masle osmažíme do zlata cibuľu a pridáme vajcia (a posekanú pažítku ak máme). Spravíme redšiu praženicu. Pred koncom varenia vsypeme do polievky zemiaky a praženicu. Už necháme iba krátko prevrieť.
Diskusia k receptu