Foto: diabambulka
Tradičná slovenská expresná klasika...
4
porcie
porcie
15-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou osolíme, torška okoreníme mletým čierným korením a zalejeme vriacou vodou ( 1,5 litra ) a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu spolu s pochúťkovou smotanou ( stačí 10 %-tná pochúťková smotana ) a zmes vlejeme do cibuľového vývaru. Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme. Na záver posypeme pažítkou. Straší chlieb nakrájame na kocky, opečieme na suchej panvičke a podávame k polievke.
- 2
Tip : Namiesto cibuľového vývaru na demikát môžete použiťvývar zo zemiakov.
- 3
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridávam !
veru aj ja poznám tú báasničku a celý čas mi behala po rozume, keď som ju varila a potom som sa na tom smiala...
@diabambulka ...vyborna polievocka . Mne sa zalubil uz davnejsie aj tento recept;-)
niekedy je to poriadna cesnacka a vzdy si berieme duple.
tieto nase staro-babickovske jedla suozajstnym pokladom.