Foto: danculka
príprava
Postup
-
1
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm,tak že vykrojíme kruh a do neho vtlačím oblé formičky,aby mi cesto na tom mieste nenarástlo,potrieme vajíčkom a upečieme do ružova pri 200st...
-
2
potom do jamiek dáme vyšlahaný smotanový syr s pažítou,až by to bolo husté tak pridaj 1-2pl kyslej smotany,pažítkou nešetri...
-
3
do jamiek dáme hodne krému a prilepíme tam šalát znovu dáme krém,a potom šunku,ktorú som ponadstrihovala pri každom oblúčku,tá šunka má tvar kvietka a prstom vždy pritlačíš do jamky,šunku daj vo viacerých vrstvách,,,
-
4
nakoniec posaď tam vajíčko,aj farebnejšie,ak použiješ cviklu,ja som na olúpané použila kurkumu,nemá to takú farbu,ako som chcela,môže sa použiť aj potravinárska farba...
-
5
kto nemôže vajíčka,ten si dá šunku vo viacerých vrstvách ponadstrihovanú a so syrovou plnkou...Dobrú chuť,pekné je aj na Veľkú noc a vajíčka rôznych farieb spestria stôl....
Nemenej nádherné sú aj kraslice,ktoré si určite robila Ty. Vidím,že na sviatky si pripravená, tak nech sú pre Vás krásne :-)))