Šampiňónová polievka s jemnučkými haluškami

diabambulka - fotkaDiabambulka, 15. apríla 2012 18:05
Ďalšie recepty »

:-)

5
porcií
20-25 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
100 g čerstvé
2 strúčiky
1 ks
1 PL
Jemnučké halušky so syrokrémom:
1 ks
50 g
2 čajové lyžičky
štipka
1 ks trojuhloníkový
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle opražíme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu, spolu s prelisovaným cesnakom a očistenými a nastrúhanými šampiňónmi ( nastrúhame na strúhadle ako šalátové uhorky ). Poprášime hladkou múkou a mletou červenou paprikou. Premiešame a zalejeme vývarom, alebo vodou spolu s hubovým bujónom. Troška osolíme a povaríme cca 20 minút.

  2. 2

    Halušky : Vajíčko rozšľaháme pridáme vegetu, detskú krupicu, masť, syrokrém, štipku sódy bicarbóny a posekanú pažítku. Dobre premiešame a cez sitko si vytvarujeme halušky a nahádžeme ich do polievky. Halušky v polievke už nevaríme, pretože sú veľmi jemnučké a mohli by sa rozvariť ! Jednoducho hneď ako nahádžeme halušky do polievky, polievku vypneme a odstavíme a necháme chvíľku prikryté. Krásne sa uvaria...

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist