Šampiňónová polievka s jemnučkými haluškami

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. apríla 2012

:-)

5
porcií
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
100 g čerstvé
2 strúčiky
1 ks
1 PL
Jemnučké halušky so syrokrémom:
1 ks
50 g
2 čajové lyžičky
štipka
1 ks trojuhloníkový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opražíme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu, spolu s prelisovaným cesnakom a očistenými a nastrúhanými šampiňónmi ( nastrúhame na strúhadle ako šalátové uhorky ). Poprášime hladkou múkou a mletou červenou paprikou. Premiešame a zalejeme vývarom, alebo vodou spolu s hubovým bujónom. Troška osolíme a povaríme cca 20 minút.

  2. 2

    Halušky : Vajíčko rozšľaháme pridáme vegetu, detskú krupicu, masť, syrokrém, štipku sódy bicarbóny a posekanú pažítku. Dobre premiešame a cez sitko si vytvarujeme halušky a nahádžeme ich do polievky. Halušky v polievke už nevaríme, pretože sú veľmi jemnučké a mohli by sa rozvariť ! Jednoducho hneď ako nahádžeme halušky do polievky, polievku vypneme a odstavíme a necháme chvíľku prikryté. Krásne sa uvaria...

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Robievam podobné, len bez syra. Pretože tie prvé nám chutia a syr máme radi, určite vyskúšam tvoje, vylepšené. Verím, že zostanú nastálo v našom receptári.
pozor, hlavne nevariť halušky :-) ak máte radi bylinkovú chuť, tak si tam pridajte bylinkový syrokrém - je aromatickejší, poprípade bylinky do haluškového cestíčka :-)))

Pridaj komentár k receptu: