Špenátové rezy fotorecept

evusik - fotkaevusik, 10. apríla 2012
Špenátové rezy (fotorecept)
Foto: evusik

Také milé jarné, zelené pohostenie :-)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Špenátové cesto:
450 g
2 ks
2-3 strúčiky
50 g
50 g
1/4 KL
Tvarohová plnka:
400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Špenát rozmrazíme a dáme na sitko stiecť z vody. Z bielkov ušľaháme sneh...

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do scedeného špenátu pridáme žĺtka, pretlačený cesnak, zmäknuté maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Osolíme. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozotrieme na plech, na pečiaci papier a dáme piecť na 180°C asi na 12-15 minút.

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto necháme mierne vychladnúť, obrátime ho a stiahneme papier. Celkom vychladnuté cesto nakrájame na štyri časti

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka: tvaroh a maslo vyšľaháme, osolíme a pridáme nakrájanú pažítku.

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jednotlivé pláty natrieme plnkou, trochu plnky si odložíme...

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc.

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom celý rez potrieme zvyškom plnky

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ozdobíme

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame nakrájané na rezy samostatne alebo ako prílohu k studenému mäsu.

    Špenátové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na záver: tento rez je pekný aj ako roláda.... aj plnky sa dajú meniť, napr. výborná je bryndzová.... fantázii sa medze nekladú :-)

Diskusia k receptu

3sandra3
krásne rezy,,, ako stvorené na prichádzajúcu jar... vyskúšam
pivonka
Zas niečo zvláštne, čo aj krásne vyzerá a ja to budem chcieť vyskúšať. kk
babav
Krasne...jednoduche a iste aj chutne! Mozem nahradit mrazeny spenat cerstvym?
evusik
@babav samozrejme, len je s tým viac roboty... špenáť spariť horúcou vodou, vyžmýkať a nasekať úplne na drobnúčko, už som tak robila, trošku som to potom prešla ponorným mixérom, ale len trošíčku aby som z toho nemala celkom kašu...
tatranka
Robím niečo podobné,len ako roládu.No tvoje špenátové rezy sú ukážkové.
danielas
@evusik tak toto si mi ulahodila! Je to pre mňa pastva pre oči,aj mlsné jazýčky. Obrázok 9 a 10 by si neurobil hanbu ani v prestížnych zahraničných časopisoch,gratulujem :)
an3da
Do záhrady sejem aj špenát, ale aj blitvu - neviem či to poznáte, sú to
veľké zelené listy a chuťou je trochu iné ale trvá mi dlhšie ako špenát a
používam ju všade namiesto špenátu.Tak u mňa asi budú blitvové rezy,
milujem zelené s tvarohom.
evusik
@an3da vôbec neviem čo je blitva, ale to nevadí hlavne, že to máš odskúšané... naša mama používala na jar mladú žihľavu miesto špenátu... aj ja si sadím špenát, čerstvý sa z mrazeným nedá porovnať... a táto kombinácia špenátového cesta a tvarohu je fantastická :-)
ďakujem všetkým za pekné komentáre, potešili ma :-)
olusa
výzerá to užasne!! Ukladám a pri najblizsej prilezitosti kuchtim :)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Krásne upečené, krásne nafotené. Kedysi som robievala podobne roládu. Akosi som na tento recept pozabudla. Ďakujem za pripomenutie.
julica
Krásne si vyštafírovala tieto rezy, nádherne. A tá blitva je asi mangold, zdá sa mi.
an3da
Tak ja túblitvu vyfotím, potom ked urobím dáky recept a potom vám
zašlem tak budete vidieť aké je to. Najčastejšie robím prívar a tiež s tými
tenkými kôrami, čo sa robí burek, s tvarohom a blitvou robím niečo
podobné bureku.
evusik
chcela som pridať obrázok blitvy = mangoldu ale sa mi nezadarilo :-)
marianna76
krásne.... možno aj z med.cesnaku pôjde spraviť,.... a určite spravím keď narastie nov.špenát...
babkamt
Ja pestujem mangold. Asi tá blitva , čo spomínaš , môže byť mangold.Tiež ho používam ako špenát. Recept ukladám.
cvikla
Velmi pekny recept a urcite aj vyborny. Ukladam do KK.
an3da
Hej, je to blitva, tak sa u nás hovorí, ja iný názov nepoznám. Teším sa
na leto, pretože tie listy obrthám a oni stále rastú znova a znova a ja
iba vymýšľam čo budem s ňou robiť...
tothka
Nádherné a určite chutné, myslím, že na budúcu Veľkú noc inovujem moju špenátovú roládu na rezy, vidí sa mi to jednoduchšie a variabilnejšie
hlavne čo sa týka náplne. Super, ukladám si.
siskam
Tie rezy vyzerajú nádherne, teraz som robila prvýkrát špenátovú roládu a veľmi chutila, najbližšie vyskúšam tieto rezy.
cica2
nádherné foto a aj výsledok! :-))
bibia1
toto mi ušlo
krásny receptík, a foto ako od profíka
starkamajka
tento rp som dlho mala v kk,dnes upečený a odložený na Veľkonočné sviatky. Ďakujem za rp,vrelo odporúčam aj ostatným




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia