Rýchly krabí šalát

kemka1 - bez fotkykemka1, 8. marca 2012
Rýchly krabí šalát
Foto: kemka1

Recept mám z letáku,no odkedy som naň natrafila je u nás veľmi obľúbený.

30 minút
príprava

Suroviny

500 g
4 ks uvarené natvrdo
5-6 ks strúčikov
1 ks alebo hlávkový
1 ks, malá
250 g
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Šalát si natrháme na menšie kúsky(nekrájame),vajíčka a krabie tyčinky nakrájané taktiež na menšie kúsky pridáme k šalátu do misy.Pridáme odkvapkanú kukuricu , pretlačený cesnak (ak by sa niekomu zdalo ,že je toho cesnaku veľa, dá si menej,všetko podľa chuti), majonézu a zmiešame dokopy.Dochutíme soľou ,mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.Necháme odstáť v chlade a pred podávaním posypeme pažitkou. Podávame s pečivom,každý si dá to čo má rád.

Diskusia k receptu

valeri
Tak toto je asi šalát z krabích tyčiniek, ktorý ospevuje môj syn, musím mu ho urobiť, ukladám si recept. Škoda, že neprikladáš k svojim receptom aj foto.
2010
@valeri , ja by som pred tym ako idem davat detom krabie tycinky poriadne precital v zadu z coho su vyrobene , je ich vela druhoch a vela je len 15 % lacna ryba , muka , sol , cukor a E 621 glutaman preto tak dobre chutia.( ani jedna krabia tycinka nie je z kraba ).
grandma
To je predsa jasné, že nie sú z kraba, že je tam len akási príchuť.
eraserhead
@grandma je chybou redakcie ak ako "editor" zverejňuje takéto nepravdy. (zavádzajúci názov) Krab je krab, a vyzerá asi takto



alebo takto



a surimi je surimi
Takzvané „krabie tyčinky“ sa stali obľúbenou súčasťou slovenskej stravy. Avšak domnievať sa, že ide o produkty z pravého
krabieho mäsa, je chyba – v skutočnosti totiž ide o surimi. Toto slovo pochádza z japončiny, a zatiaľ co vÁzii patrí surimi medzi
tradičné pokrmy, do Európy sa dostalo až v20. storocí. Surimi sa najčastejšie vyrába z mäsa tresky pestrej a merlúzy, niekedy
morskej štuky alebo úhora. Mäso získané z vypitvaných rýb zbavených hláv, chvostov, plutiev, kože, šupín aj všetkých kostí sa
najprv namelie, vylúhuje anásledne vysuší. Vznikne tak biela pasta, ktorá sa zamrazí. Aby vplyvom nízkej teploty nestratila svoju
gélovitost, pridáva sa do nej sacharóza alebo sorbitol, zemiakový škrob, vaječný bielok alebo olej. Mrazené surimi potom putuje
ku spracovatelovi, ktorý mu určí finálnu podobu: tenké pláty sa narežú na malé a vo zväzkoch sa formujú do požadovaného
tvaru. Ešte pred zabalením sa výsledné produkty povaria v pare. V našich končinách sa zo surimi hmoty vyrábajú imitácie morských kôrovcov amäkkýšov – krabov, kreviet, chvostov homára apod. Na dokonalé napodobenie vzhladu aj chuti potom slúžia najrôznejšie farbivá a aromatizujúce látky (napr. krevetia aróma).
 www.metro.sk/public/site/sk/get/documents/mcc_sk/dat...
mili2936
my to tiež voláme krabie tyčinky a máme to veľmi radi. vieme, že to nie je z kraba, to vie snáď každý, ako recept schvaľujem a určite pripravím - vždy ich mám v zásobe v mrazáku, lebo môj najstarší syn by pre ne dokázal čokoľvek - niekedy si aj upratať, a to už je čo povedať :-)
2010
Este taka jedna poznamka , nedavno tu bola diskusia o lacnom vareni a krabia tycinka co nie je z kraba ale z lacnej zmesky ryb je suverenne najdrahsia ryba na slovenskom trhu, drahsia asi aj ako pravy krab. Mala matematika 1kg tyciniek je cca 7 € , pri tom vnej je tak obsah ryb priblizne 20% zvysok je muka a ecka atd.. Takze 100% krabia rybacia tycinka by teoreticky stala 35 € 1kg. Kilo lososa sa da kupit za 14 € . Dobru chut ...( ja nekritizujem recept po chutovej stranke ).
PS:
Musim to vyskusat ked zmiesam , kapra s mukou a E621 plus farbivo co z toho vide.
jankavaskova
Mnaaaam, ja by som si dala krabi salat, ale odkedy som jedla ozaj krabi, tak tieto nahrazky "kraba" mi vobec, ale vobec nechutia. Inac original bol namiesany dako podobne :-)
ailuj82
Mňam, robila som podľa teba, len niečo som vynechala a niečo pridala. Výborný :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia