Foto: kemka1
Recept mám z letáku,no odkedy som naň natrafila je u nás veľmi obľúbený.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
4 ks uvarené natvrdo |
|
5-6 ks strúčikov |
|
1 ks alebo hlávkový |
|
1 ks, malá |
|
250 g |
|
Na dochutenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šalát si natrháme na menšie kúsky(nekrájame),vajíčka a krabie tyčinky nakrájané taktiež na menšie kúsky pridáme k šalátu do misy.Pridáme odkvapkanú kukuricu , pretlačený cesnak (ak by sa niekomu zdalo ,že je toho cesnaku veľa, dá si menej,všetko podľa chuti), majonézu a zmiešame dokopy.Dochutíme soľou ,mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.Necháme odstáť v chlade a pred podávaním posypeme pažitkou. Podávame s pečivom,každý si dá to čo má rád.
alebo takto
a surimi je surimi
Takzvané „krabie tyčinky“ sa stali obľúbenou súčasťou slovenskej stravy. Avšak domnievať sa, že ide o produkty z pravého
krabieho mäsa, je chyba – v skutočnosti totiž ide o surimi. Toto slovo pochádza z japončiny, a zatiaľ co vÁzii patrí surimi medzi
tradičné pokrmy, do Európy sa dostalo až v20. storocí. Surimi sa najčastejšie vyrába z mäsa tresky pestrej a merlúzy, niekedy
morskej štuky alebo úhora. Mäso získané z vypitvaných rýb zbavených hláv, chvostov, plutiev, kože, šupín aj všetkých kostí sa
najprv namelie, vylúhuje anásledne vysuší. Vznikne tak biela pasta, ktorá sa zamrazí. Aby vplyvom nízkej teploty nestratila svoju
gélovitost, pridáva sa do nej sacharóza alebo sorbitol, zemiakový škrob, vaječný bielok alebo olej. Mrazené surimi potom putuje
ku spracovatelovi, ktorý mu určí finálnu podobu: tenké pláty sa narežú na malé a vo zväzkoch sa formujú do požadovaného
tvaru. Ešte pred zabalením sa výsledné produkty povaria v pare. V našich končinách sa zo surimi hmoty vyrábajú imitácie morských kôrovcov amäkkýšov – krabov, kreviet, chvostov homára apod. Na dokonalé napodobenie vzhladu aj chuti potom slúžia najrôznejšie farbivá a aromatizujúce látky (napr. krevetia aróma).
www.metro.sk/public/site/sk/get/documents/mcc_sk/dat...
PS:
Musim to vyskusat ked zmiesam , kapra s mukou a E621 plus farbivo co z toho vide.