Pečené batáty s hokaidom

irenaw - fotkairenaw, 21. januára 2012
Pečené batáty s hokaidom
Foto: irenaw

Rýchle a chutné jedlo alebo príloha. Títo dvaja oranžoví sa výborne dopĺňajú :O)

15-30 minút
príprava
30-45 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
3-4 PL
môže byť:
250 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokaido umyjeme, vydlabeme semiačka, nakrájame na kocky. Sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame približne na rovnaké kocky. Veľkú cibuľu pokrájame na mesiačiky. Všetko dáme na plech, pridáme soľ a mčk. Pokvapkáme olejom a premiešame. Pečieme na 220°C asi 30-45 minút. Môžeme podávať so smotanou ochutenou pažítkou alebo cesnakom alebo hocičím podľa chuti.

Diskusia k receptu

marianne69
... a to som nevedela,ze bataty su sladke zemiaky.Mam ich na zozname,zakazanych,ale raz za cas preco nie.Inak pekne,mozno skusim aj obycajne zemiaky.
irenaw
@marianne69 aj ja najčastejšie pečiem hokaidom obyčajnými zemiakmi, ale dcéra má rada batáty, tak sme si pre zmenu dali takto :)
lyali
Kvôli farbe aspoň pre mňa už na pohľad plné energie. Ešte som neskúšala kombináciu bataty - hokkaido. Stojí za vyskúšanie :-) KK :-)
irenaw
@lyali to je pravda, často si pečiem oranžovú tekvicu, keď je pochmúrne počasie :)
jamalinka
ja som si tiež vlani dopestovala hokaidó, ale postupne pri dozrievaní bola tekvica veľmi, veľmi tvrdá nedalo sa mi s ňou pracovať. Je možne že bola dlho v zemi - september, október. Prvú som použila, ale neskôr som ich už použila na dekoráciu vo dvore. Nezbierala som ich neskoro, alebo je to taká odroda?
irenaw
@jamalinka ja hokaido sama nepestujem ale isto sú tu varecháči, ktorí ju pestujú a podelia sa so skúsenosťami, skús založiť diskusiu. hokaido má hutnejšiu dužinu ako iné odrody, obsahuje menej vody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia