Kysnuté bryndzové trojuholníky

diabambulka - fotkadiabambulka, 14. apríla 2012

Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...

24
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
300 g
 štipka
1 čajová lyžička
20 g čerstvé
175 ml vlažná
75 ml
 na potretie
 na posypanie
Plnka :
40 g
230 g
100 g
125 g
200 ml
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.

  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

eowynka
vyzeraju uzasne....mnaam, super napad, urcite ich urobim :-)
helca103
zaujímavá plnka určite vyskúšam, ja robím tak že vymiešam bryndzu s vareným postrúhaným zemiakom.
marcy
úvodné foto bezkonkurenčné a fajnota,mňam :-)
babura
Krásne a bryndza...môže byť. Len tiež tá múka ma zaujíma.
evusik
tak toto vyskúšam hneď len čo kúpim bryndzu, to musí byť dobréééé :-)
tilau
aj my máme veľmi radi bryndzové chuťovky...a s týmto manžela poriadne prekvapím :D
tinca
tá plnka je chutná, ale ja bez klobásky. Krásne sa ti podarili, len sa zahryznúť:)
tetrisss
Super chut, upecene a skoro aj zjedene, nemala som bryndzu, tak som dala riccotu, akurat som to mohla trochu posolit, ale je to velmi chutne. Muku som dala pol na pol.
cica2
veru bryndzové aj my, zbožňujeme :-))...krásny recept!
diabambulka
óóó chybička se vloudila, pardón, jasné múka polohrubá, hneď to idem dopísať :-)
ahoj tetrisss, jasné ja som nesolila plnku, lebo bryndza je sama o sebe akurát slaná. Kto nemusí klobásu kľudne tam dajte slaninku, kto obľubuje pikantné, použite pikantnú klobásu :-)
Všetkým dobrú chuť :-)
monnikka
jééj....podobné robievam, vyskúšam aj tieto, tá bryndza ma láka, mňam...
danielas
tak bryndzové vždy,tieto Tvoje sú veeľmi lákavé,a už aj uložené.Super
salinka
Pouzila som svoj zabehnuty recept na cesto, ale plnku som si "vypozicala" od teba. Odteraz je to moj najoblubenejsi zakusok:-)
Naozaj vrelo odporucam vsetkym, co vyhladavaju radsej slane pochutky. Dakujem pekne za recept.
salinka
@diabambulka , mozes prist, ale zostali len cesnakovo-syrove:-(((( klobaskovo-bryndzove sa minuli rychlostou blesku. Tolko som ich pojedla, az som sa bala, ci to moj traviaci system bude stihat spracovat:-) Fakt vyyyborne.
diabambulka
Salinka hmmm, cesnak a syyyr to je tiež moja krvná skupina;0) papa kamarátka to robila s nivou namiesto bryndze a tiež si pochvaľovala, fantázii sa medze nekladu ;0)))
silvia68
vyskúšala som a bolo to výborné, zjedli sme to na posedenie, často bude mať repete, rýchla príprava, nenáročný a veľmi chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia