Foto: diabambulka
Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...
porcií
na 200 °C
Suroviny
Cesto : | |
300 g |
|
štipka |
|
1 čajová lyžička |
|
20 g čerstvé |
|
175 ml vlažná |
|
75 ml |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Plnka : | |
40 g |
|
230 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
200 ml |
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.
- 2
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ahoj tetrisss, jasné ja som nesolila plnku, lebo bryndza je sama o sebe akurát slaná. Kto nemusí klobásu kľudne tam dajte slaninku, kto obľubuje pikantné, použite pikantnú klobásu :-)
Všetkým dobrú chuť :-)
Naozaj vrelo odporucam vsetkym, co vyhladavaju radsej slane pochutky. Dakujem pekne za recept.