Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
4 PL |
|
|
|
Bazalkovo - pažitková omáčka:: | |
50 g |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/3 - 1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
Iné: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si stredne veľký karfiol, mleté mandle, soľ a drvené ľanové semienka.
-
2
Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružičky a rozmixujeme "na ryžu".
-
3
Drvené ľanové semienka dáme do hrnca, pridáme 10 PL vody a povaríme cca 3-5 minút. Vytvorí sa hustejšia, naťahovacia hmota.
-
4
V mise zmiešame karfiol, uvarené ľanové semienka, soľ a mleté mandle.
-
5
Formu na pizzu vyložíme papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a navrstvíme cesto. Uhladíme. Pečieme pri teplote 230°C cca 25-30 minút.
-
6
Do rúry pridáme aj ružičky brokolice. Pečieme cca 20 minút.
-
7
Bazalkovo - pažitková omáčka: bazalku, pažitku, olej, mandle a cesnak rozmixujeme. Podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
-
8
Omáčku rozotrieme na upečené karfiolové cesto. Táto omáčka pripomína pesto a ja som sa chvíľu zdráhala "pesto" tepelne upraviť. Nakoniec som sa však rozhodla postupovať podobne ako v pôvodnom recepte: na cesto poukladáme ružičky brokolice, nakrájanú cibuľku a vo vyhriatej rúre zapekáme ďalších 10 minút.
-
9
Karfiolové cesto chutí po upečení ako karfiolový nákyp. Cesto sa dá krájať, preložiť, ale pevné rozhodne nie je. Myslím, že nabudúce skúsim pridať do cesta 2 - 3 PL múky. Pôvodný recept: http://granolawarrior.tumblr.com/post/15086733739/cauliflower-crust-pizza-with-basil-chive.
Diskusia k receptu