Foto: tatranka
Veľmi jednoduchá plnka,ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 kusy staršie |
|
na navlhčenie rožkov studená |
|
50 g ,roztopené |
|
2 kusy |
|
6 ks |
|
na ochutenie |
|
medzi prsty |
|
trochu pre chuť |
|
pol káv.lyžičky |
|
dve plné lyžice porezanej |
|
pre chuť na dobno porezanej ,pažitka |
|
štipka |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Rožky pokrájame na drobno a zakapeme studenou vodou.
-
2
Cibuľku a cesnak nakrájam na drobno a udusím na masle.
-
3
Vlejem do rožkov.Na drobno pokrájam šampiňony ovarím ich horúcou vodou,precedím,nechám odkapať a pridám ku rožkom.Ochutím koreninami a soľou.Pridám celé vajíčka,vňať,pažitku.Premiešam. Porcelánové poháre vytriem maslom a do nich naplním asi do tri-štvrtiny plnku. Dám do horúcej vody v hrnčekoch variť.Nezakrývam.Trvá to asi 20-25 minút.
-
4
Uvarenú plňacinu vyklopím.Keď sa trochu schladí,pokrájam a podávam ako prílohu. / Niekedy ku tejto zmesi pridám hydinovú pečienku./ No tento krát som ju nepridávala. Plnka je chutná aj na studeno.Tiež sa dá obaliť v troj-obale a chutí ako rezník.
-
5
Tu je vychladená a pripravená na servírovanie.
-
6
My sme mali v nedeľu kačicu na hubách a k nej ako prílohu aj túto plnku,s opekanými zemiakmi.
-
7
A tu časť chutného obedíka s plnkou.
teraz uz nebude mat sancu vdaka Tvojmu napadu
Ďakujem za uznanie.