Foto: martinis
Naozaj nezvyčajný, avšak výborný - z toastového chlebíka, so syrovou plnkou a prikrytý omeletou :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
2 plátky tmavého toastového chleba si opečieme v hriankovači a následne z jedného vyrežeme striedku, cca 0,5 cm od okraja. Na spodok uložíme celý plátok, naň ten bez striedky, môžme v rohoch spojiť špáradlami.
- 2
Pripravíme si syrovú náplň : 20 g taveného syra zmiešame s 20 g jemne nastrúhaného obľúbeného tvrdého syra a pridáme čerstvú alebo sušenú pažítku. Touto zmesou naplníme toast až po vrch, aby bol pekne zarovnaný.
- 3
Do pohára rozbijeme 1 vajce, pridáme soľ a hubové korenie podľa chuti, vymiešame a na 2 lyžičkách oleja upečieme omeletu. Tú orežeme na veľkosť toastu a takto upravenou prikryjeme celý sendvič.
- 4
Môžeme ešte posypať pažítkou a podávať s kolieskami redkvičky a paradajkami, nech vám chutí :-P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@martamm - nie je to až také zložité :))