Foto: foo
Klasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla, ale sú aj naozaj chutné a hlavne na Zobraziť celý popisKlasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla, ale sú aj naozaj chutné a hlavne na dlho zasýtia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vyššej panvice si nalejeme vodu, tak 2 cm pod okraj. Osolíme a pridáme ocot. Necháme vyvrieť.
- 2
Keď voda vrie, pridáme vajíčko. Hneď po "vhodení" do vody sa snažíme pomocou varechy/lyžice, čo najviac priblížiť bielko k žĺtku. Ďalšia hlavná vec je, aby bielko nepadalo na dno panvice, ak sa tak stane, tak ho jednoducho podobreme. Toto sú záležitosti len prvej minúty varenia, potom máte pokoj.
- 3
Pokoj môžte využiť na pripravenie chlebíka :D Z klasického chleba / alebo toastového / vykrojíme kruh, približne taký veľký ako bude vajíčko. Dáme do hriankovača, prípadne opražíme na panvici. Naň položíme plátok šunky, tiež vykrojený.
- 4
Vajíčko varíme až kým je bielko uvarené, skoro celé. Pozor!! žĺtko by malo byť ešte ako tak surové. Nakoniec preklopíme vajíčko ako palacinku na opačnú stranu. Varíme cca. 1 minútu. Vajíčko potom položíme rovno na chlebík a rozkrojíme. Podľa správnosti by vám malo vytiecť trošku žĺtka. Kto chce, môže si chlebíky poliať maslom s pažítkou prípadne dochutiť nejak inak. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu