Stratené raňajky

foo - bez fotkyfoo, 7. januára 2012
Stratené raňajky
Foto: foo

Klasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla, ale sú aj naozaj chutné a hlavne na Zobraziť celý popisKlasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla, ale sú aj naozaj chutné a hlavne na dlho zasýtia.

2
porcie
3 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 PL
 štipka
4 ks / toastový chlieb
4 ks




Postup

  1. 1

    Do vyššej panvice si nalejeme vodu, tak 2 cm pod okraj. Osolíme a pridáme ocot. Necháme vyvrieť.

  2. 2

    Keď voda vrie, pridáme vajíčko. Hneď po "vhodení" do vody sa snažíme pomocou varechy/lyžice, čo najviac priblížiť bielko k žĺtku. Ďalšia hlavná vec je, aby bielko nepadalo na dno panvice, ak sa tak stane, tak ho jednoducho podobreme. Toto sú záležitosti len prvej minúty varenia, potom máte pokoj.

    Stratené raňajky - obrázok 2
  3. 3

    Pokoj môžte využiť na pripravenie chlebíka :D Z klasického chleba / alebo toastového / vykrojíme kruh, približne taký veľký ako bude vajíčko. Dáme do hriankovača, prípadne opražíme na panvici. Naň položíme plátok šunky, tiež vykrojený.

    Stratené raňajky - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčko varíme až kým je bielko uvarené, skoro celé. Pozor!! žĺtko by malo byť ešte ako tak surové. Nakoniec preklopíme vajíčko ako palacinku na opačnú stranu. Varíme cca. 1 minútu. Vajíčko potom položíme rovno na chlebík a rozkrojíme. Podľa správnosti by vám malo vytiecť trošku žĺtka. Kto chce, môže si chlebíky poliať maslom s pažítkou prípadne dochutiť nejak inak. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jamarlen
zajtra by sa tvoje stratené raňajky mohli nájsť u nás:) - ale bez polície, prosím!!!
rea1
stratené vajce je báječný výmysel, snáď ešte lepší ako vajce na mäkko. ale oveľa jednoduchšie sa ti bude robiť, keď vo vriacej vode spravíš lyžicou (alebo čímkoľvek) poriadny vír a doňho opatrne vpustíš vajíčko. ten vír ti bielko sám pekne vyformuje, nemusíš sa s ním babrať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia