Zeleninová polievka so špargľou

tetrisss - fotkatetrisss, 1. mája 2012
Zeleninová polievka so špargľou
Foto: tetrisss

Mám rada každú zeleninu, až na kel /kel prepáč, ale je to asi pozostatok školskej jedálne/, ale za taku primadonu zeleniny považujem špargľu. Teraz Zobraziť celý popisMám rada každú zeleninu, až na kel /kel prepáč, ale je to asi pozostatok školskej jedálne/, ale za taku primadonu zeleniny považujem špargľu. Teraz je jej sezóna, treba to využiť, lebo nepodarilo sa mi ju nijako odložiť v prijateľnej kvalite. Okrem iného sa dá využiť pri príprave veľmi chutnej polievky.

4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2 ks, malé
1 ks
4 ružičky veľké
2 lyžice
1 malá lyžica
1 kocka
bylinky zmes:
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na jemné kocky, mrkvu na štvtiny a priečne na kocky, karfiól rozoberieme na ružičky a drevnatejšiu časť pokrájame na plátky, špargľu očistíme škrabkou na zemiaky od hlavičiek nadol, pokrájame na kolieska asi 1cm hrubé, zelené vňate nakrájame.

  2. 2

    Maslo roztopíme, pridáme cibuľu, popražíme, pridáme mleté čierne korenie, doložíme mrkvu a drevnaté časti karfiólu, popražíme, podusíme, zaprášime hladkou múkou, dobre premiešame, chvílu necháme všetko restovať, zalejeme studenou vodou. Necháme to 5 minút povariť, doložíme karfiól a zase povaríme, asi 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec prisypeme špargľu, pokiaľ máme hrniec s akutermickým dnom, necháme zovrieť, hodíme bylinky a odstavíme, necháme dôjsť 15 minút. Ak nie, tak varíme 10 minút. Ešte doložím jednu fotku, aby bolo lepšie vidieť štruktúru.

    Zeleninová polievka so špargľou - obrázok 3

Diskusia k receptu

ubka
@Tetrisss úplne si viem predstaviť tú fantastickú chuť :-) ja by som si to určite teraz na jar obohatila pár lístkami medvedieho cesnaku...
tetrisss
Suhlasim s tebou, ale nemam. Pred domom mi sice rastie cesnak zlaty, ale neviem, ci ho mozem jest :), ale urcite treba skusit.
nonna
Aj ja som zeleninová, úplná, čiže aj kelová, v akejkoľvek podobe. Toto musí byť tiež SUPER, tajže ukladám do KK a vyhadzjem na FBčko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia