Foto: tetrisss
Mám rada každú zeleninu, až na kel /kel prepáč, ale je to asi pozostatok školskej jedálne/, ale za taku primadonu zeleniny považujem špargľu. Teraz Zobraziť celý popisMám rada každú zeleninu, až na kel /kel prepáč, ale je to asi pozostatok školskej jedálne/, ale za taku primadonu zeleniny považujem špargľu. Teraz je jej sezóna, treba to využiť, lebo nepodarilo sa mi ju nijako odložiť v prijateľnej kvalite. Okrem iného sa dá využiť pri príprave veľmi chutnej polievky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na jemné kocky, mrkvu na štvtiny a priečne na kocky, karfiól rozoberieme na ružičky a drevnatejšiu časť pokrájame na plátky, špargľu očistíme škrabkou na zemiaky od hlavičiek nadol, pokrájame na kolieska asi 1cm hrubé, zelené vňate nakrájame.
- 2
Maslo roztopíme, pridáme cibuľu, popražíme, pridáme mleté čierne korenie, doložíme mrkvu a drevnaté časti karfiólu, popražíme, podusíme, zaprášime hladkou múkou, dobre premiešame, chvílu necháme všetko restovať, zalejeme studenou vodou. Necháme to 5 minút povariť, doložíme karfiól a zase povaríme, asi 10 minút.
- 3
Nakoniec prisypeme špargľu, pokiaľ máme hrniec s akutermickým dnom, necháme zovrieť, hodíme bylinky a odstavíme, necháme dôjsť 15 minút. Ak nie, tak varíme 10 minút. Ešte doložím jednu fotku, aby bolo lepšie vidieť štruktúru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu