Recepty, kde je paradajky
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....
Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z
jedného príspevku na nete, lebo
„pečenie kečupu“ ma
zaujalo.
Zmenila som...
Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné....
Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám
varil túto dobrotu....
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...
Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....
Karí z červenej šošovice s naanom podľa Moniky a Matúša Kopernických
Pozrite si, aké vegetariánske karí s chlebovými plackami nám v TV Varecha navarili tanečníci Monika a...
Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept...
Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke
Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...
Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na
pizza cesto. Skúšal som...
Čierna šošovica so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú papriku orestujeme a...
Fazuľovo-cícerový guláš s quinoou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nadrobno nakrájaný cesnak....
Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....
Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...
Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné....
Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...
Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....
Karí z červenej šošovice s naanom podľa Moniky a Matúša Kopernických
Pozrite si, aké vegetariánske karí s chlebovými plackami nám v TV Varecha navarili tanečníci Monika a...
Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept...
Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke
Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...
Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som...
Čierna šošovica so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú papriku orestujeme a...
Fazuľovo-cícerový guláš s quinoou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nadrobno nakrájaný cesnak....
Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....