Recepty, kde je paradajky
Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z
nej urobí vyšší level....
Pissaladière - cibuľový koláč s ančovičkami
Inšpiráciu mám od Julie Child. Recept sa mi páčil, tak som ho skúsil urobiť...
Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...
Bazalkovo-paradajkový tvaroh
Nic jednoduššího na přípravu, než tvaroh do mísy, na drobnějěí kousky nasekanou bazalku, rajčata, dochucené majolkou a solí....
Expresné indické zeleninové curry
Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku....
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....
Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....
Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté
cesto som sa naučila od manželovej rodiny....
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....
Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z
jedného príspevku na nete, lebo
„pečenie kečupu“ ma
zaujalo.
Zmenila som...
Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné....
Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám
varil túto dobrotu....
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...
Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.

Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....

Pissaladière - cibuľový koláč s ančovičkami
Inšpiráciu mám od Julie Child. Recept sa mi páčil, tak som ho skúsil urobiť...

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...

Bazalkovo-paradajkový tvaroh
Nic jednoduššího na přípravu, než tvaroh do mísy, na drobnějěí kousky nasekanou bazalku, rajčata, dochucené majolkou a solí....

Expresné indické zeleninové curry
Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku....

Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....

Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny....

Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...

Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....

Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....

„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...

Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...

Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné....

Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....

Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...

Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.