Zavárané lečo
Zavárané lečo

Zeleninové lečo fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 5. septembra 2023
Zeleninové lečo (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

13-14
porcií
50-60 minút
príprava
35-40 (+ 10 minút st minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1 kg
1 kg
2,5 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na lečo. Papriku, paradajky umyjeme, necháme odkvapkať. Papriku pokrájame na kolieska, paradajky na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na mesiačiky.

    Zeleninové lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšieho hrnca nalejeme olej, ktorý zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme a orestujeme do sklovita. Vsypeme po častiach papriku, ktorú vždy premiešame, aby neprihorela, dusíme 35-40 minút domäkka. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu povaríme 15 minút.

    Zeleninové lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovým lečom plníme čisté poháre, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút. Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

    Zeleninové lečo (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu