Zeleninové lečo fotorecept
Foto: olinecka
Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.
13-14
porcií
porcií
50-60 minút
príprava
príprava
35-40 (+ 10 minút st minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na lečo. Papriku, paradajky umyjeme, necháme odkvapkať. Papriku pokrájame na kolieska, paradajky na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na mesiačiky.
-
2
Do väčšieho hrnca nalejeme olej, ktorý zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme a orestujeme do sklovita. Vsypeme po častiach papriku, ktorú vždy premiešame, aby neprihorela, dusíme 35-40 minút domäkka. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu povaríme 15 minút.
-
3
Hotovým lečom plníme čisté poháre, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút. Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu